Engelli ve sağlıkçılara atama müjdesi

Engelli ve sağlıkçılara atama müjdesi

EKONOMİ Haberleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, engelli atamaları için ilgili bakanlıklarla çalışmalara başladıklarını belirterek, atamaların en geç 2022 yılı başına kadar yapılacağı müjdesini verdi.

Cevdet Fırat Aydoğmuş | ANKARA

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşan Bakan Yanık “Bütün kamu kurum ve kuruluşlarına, Bakanlıklara çağrıları yapıp sisteme topladıktan sonra, ihtiyaç duydukları yahut ayırdıkları kadro miktarını aldıktan sonra atamalarını yapıyoruz. Kotaları bir an önce sisteme dâhil edip 2021 sonu veya 2022 başında bir atama yapmak için çalışmaları yoğunlaştırdık. Engelli atamalarıyla alakalı hem kendi Bakanlığımızda olabildiği kadar çok bu sayıyı, imkânların elverdiği ölçüde yüksek tutarak hem de diğer bakanlıklarda bu farkındalığı oluşturmaya çalışarak atama çalışmalarını yürütüyoruz” dedi.

Engelli ve sağlıkçılara atama müjdesi
Bakan Derya Yanık, engelli atamalarına ilişkin açıklamasında en geç 2022 başında olacağını duyurdu

Öte yandan Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına tabip, diş tabibi ve eczacı kadroları için atama yapılacak. Sağlık Bakanlığının “2021 Yılı 3. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası İlanı”na göre, bakanlık ve bağlı kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için, uzman doktor, doktor, uzman diş doktoru, diş doktoru ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden yapılacak atama başvuruları bugün başlıyor. Son gün ise 16 Kasım. Sonuçlar 24 Kasım’da ilan edilecek. İnceleme sonrası başvuruları reddedilenlerin itirazları, 25 Kasım’da alınacak. İtiraz sonuçları 1 Aralık Çarşamba açıklanacak. Kura çekimi 2 Aralık Perşembe günü yapılacak, yeri ve saati internet adresinden ilan edilecek. Atamaya esas evrak, 17 Aralık Cuma saat 18.00’e kadar alınacak.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...