İslam Memiş'ten çarpıcı dolar ve euro tahmini

Düzenleyen:
İslam Memiş'ten çarpıcı dolar ve euro tahmini

EKONOMİ Haberleri

Dolar ne kadar oldu, euro ne kadar? Haftanın son işlem gününde piyasalardaki durum merak ediliyor. Altın ve piyasalar uzmanı İslam Memiş, yatırımcılar için dolar ve euro tahminlerini açıkladı.

Dün 2022'nin ilk faiz kararını açıklayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini değiştirmeyerek yüzde 14 düzeyinde sabit tuttu.

TCMB 2021'in son ayında 100 baz indirim uygulayarak politika faizini yüzde 15’ten yüzde 14 seviyelerine çekmişti.

Yılın ilk faiz kararının ardından dolar ve euro ne kadar oldu merak ediliyor?

DOLAR NE KADAR?

21 Ocak Cuma dolar 13,43 TL seviyelerinden işlem görüyor.

EURO NE KADAR?

21 Ocak Cuma euro 15,21 TL’den işlem görüyor.

İSLAM MEMİŞ'TEN DOLAR TAHMİNİ

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından yatırımcılar da dolar ve euro fiyatlarıa odaklandı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş TCMB faiz kararı ile ilgili olarak ''Bu kararla Merkez Bankası, ben buradayım, piyasaları izliyorum mesajı veriyor. 26 Ocak’ta Amerikan Merkez Bankaları (Fed) faiz artırımına giderse biz yılın ilk çeyreğinde faiz artırımına gitmeyeceğiz demek istiyor. Karardan içerideki kur ataklarına ve enflasyona odaklandık, süreci izlemeye devam edeceğiz, anlamı çıkıyor'' ifadelerine yer verdi.

Enflasyonun tüm dünyada yükseliş gösterdiğine dikkat çeken Memiş, Türkiye’nin kur ataklarının önüne geçtiğini belirterek ekonomide kötü gidişatla mücadelenin iyi bir yöne ilerlediğini söyledi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...