Kurda hareketlilik başladı! Dolar için kritik tahmin: Bu seviyeyi görene kadar alım yapmayın

Düzenleyen: / Kaynak: Haber merkezi
Kurda hareketlilik başladı! Dolar için kritik tahmin: Bu seviyeyi görene kadar alım yapmayın

EKONOMİ Haberleri  / Haber merkezi

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından gözler dolar kuruna çevrildi. Hafif bir yükselişe geçen dolar şuan 14.71 TL seviyelerinde işlem görüyor. Uzmanlar ise dolar kurunda bir düşüş yaşanacağı ve 13’lü rakamların altına ineceğini öngörüyor. Peki 4 Nisan 2022 Dolar ne kadar? 1 dolar kaç TL? İşte anlık dolar kuru verileri…

Mart ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yatırımcılar tarafından dolar kuru araştırılmaya başlandı. Açıklanan enflasyon rakamlarının ardından dolar/TL 14,70-14,71 civarında değerlenirken euro/TL 16,22'nin üzerinde işlem görüyor. Dolar yorumları ve analizleriyle bilinen bilinen “Oktay Teknik Analiz” Youtube kanalı dolar kuru için yeni bir rakam paylaştı. Aynı zamanda dolar kuru için rakam paylaşarak alım fırsatını açıkladı. Peki dolar ne kadar? 1 dolar kaç TL? Dolar kuru düşer mi? 

TÜİK ENFLASYON RAKAMLARINI AÇIKLADI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon martta yüzde 5,46 artarken yıllık bazda yüzde 61,14 oldu.

DOLAR VE EURO NE KADAR? 

Mart ayı enflasyon rakamlarının ardından dolar/TL 14,70-14,71 civarında değerlenirken euro/TL 16,22'nin üzerinde işlem görüyor.

DOLAR İÇİN ALIM FIRSATI 

Öte yandan analistleri ve dolar tahminleri ile bilinen Oktay Teknik Analiz, savaş riskinin ortadan kalkmasıyla dolar kuru için 14 TL’nin altının görülebileceğini söyledi. Uzaman analist, dolar kuru için alım rakamını 13 TL olarak belirtirken 16 TL seviyesini satım olarak verdi. Teknik analist Oktay, “13’e yaklaşan fiyatlarda alım 16’ya yaklaşan fiyatlarda satım olur. 16’ya yaklaşır mıyız? Bu asıl sorulması gereken soru. Enflasyon yüksek çıkacaktır. Belli bir aşamadan sonra yine o noktalara gelebilir" dedi.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: Haber merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...