Sebze meyve fiyatları şehirliyi çiftçi yaptı

Sebze meyve fiyatları şehirliyi çiftçi yaptı

EKONOMİ Haberleri

Domates, biber ve salatalığın kilogram fiyatı 30 TL, marul, roka ve taze soğan gibi yeşillikler de 10 TL’yi geçince balkonda fide yetiştiriciliğine talep çoğaldı.

Baharın gelmesiyle beraber de çiçek ve tohum pazarlarında yoğunluk yaşanmaya başladı. Bursa Cumhuriyet Caddesi esnafından Ferhat Kökler “Vatandaşlar kendi sebze-meyvesini yetiştirmek istiyor. Tohumun paketi de fidenin tanesi de 5 TL. Satışlar geçen yıla göre yüzde 300 artmış durumda” dedi. Samsun’da zirai ilaç ve ürün satıcısı Mahmut Altuniçi de “Müşteriler genelde domates, salatalık ve biber fidelerine ilgi gösteriyor. Maydanoz, tere, dereotu ve marul tohumları da oldukça rağbet görüyor. Fidenin tanesini 2,5 liraya satıyoruz. Tohumların fiyatı da yeşillik gruplarında 10 lira. Domates, biber çeşitlerinde ise 15 liradan satılıyor” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...