Petrol fiyatlarına Fed ve yaptırım darbesi! Piyasalar ısındı fiyatlar fırladı: Gelecek olan zam iptal edildi

Düzenleyen:
Petrol fiyatlarına Fed ve yaptırım darbesi! Piyasalar ısındı fiyatlar fırladı: Gelecek olan zam iptal edildi

EKONOMİ Haberleri

Petrol fiyatları yeni haftaya hareketli başladı. ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararı ve AB’nin Rus petrolüne yaptırım uygulaması Brent petrolü ateşledi. Brent petroldeki yükseliş ise akaryakıtta zam beklentisi oluşturmuştu. Sektör kaynaklarından gelen bilgiye göre, 6 Mayıs Cuma gününden itibaren motorine zam, otogoza indirim bekleniyordu. Sektör temsilcileri açıklama yaparak motorine gelen zammın itap edildiğini duyurdu. LPG’ye gelecek olan indirim ise geçerliliğini koruyor. Gelen haberlerle birlikte benzin ve motorin fiyatları merak edilmeye başlandı. Peki Motorine zam gelecek mi? LPG’de indirim var mı? Benzin kaç TL? Motorin ne kadar? İşte 5 Mayıs Perşembe günü güncel akaryakıt fiyatları…

Petrol fiyatları, Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte yükselişe geçmişti. Atılan müzakere adımları petrol fiyatlarını düşürse de Fed’in faiz kararı ve AB’nin Rus petrolüne yaptırım kararı petrol fiyatlarını ateşledi. Güne yüzde 1 artışla başlayan Brent petrol 111 dolar seviyesinde işlem görüyor. ABD tipi ham petrolün varili ise güne 108 dolar seviyesinde başladı. Brent petroldeki fiyat dalgalanması ise akaryakıt fiyatlarında indirim ve zam beklentisi oluşturdu. Sabah saatlerinde gelen son dakika bilgisine göre, motorin grubuna 32 kuruş zam, otogaza ise 98 kuruş indirim geleceği belirtildi. Çıkan haberler üzerine açıklama yapan sektör temsilcileri, motorin zammının iptal edildiğini duyurdu. LPG’ye ise indirim bekleniyor. 

MOTORİN ZAMMI İPTAL EDİLDİ 

Sektör kaynaklarından gelen bilgiye göre 6 Mayıs Cuma gününden itibaren geçerli olacak 32 kuruşluk motorin zammı iptal edildi. 

LPG’YE İNDİRİM GELİYOR 

Motorine gelecek olan zam itap edilirken LPG’de 98 kuruşluk indirim beklentisi sürüyor. Yapılacak olan indirimin 6 Mayıs Cuma gününden itibaren pompaya yansıması bekleniyor. Gelen indirimle birlikte otogazda oluşacak güncel fiyatlar şöyle; 

6 MAYIS OTOGAZ (LPG) FİYATLARI

İstanbul Anadolu: 10,68 TL
İstanbul Avrupa: 10,79 TL
Ankara: 10,88 TL
İzmir: 10,68 TL

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Türkiye Petrollerinin internet sitesinden alınan verilere göre; 5 Mayıs güncel akaryakıt pompa fiyatları ise şöyle;

5 MAYIS BENZİN FİYATLARI

İstanbul Anadolu ve Avrupa: 20,33 TL
Ankara: 20,43 TL
İzmir: 20,45 TL

5 MAYIS MOTORİN FİYATLARI

İstanbul Avrupa: 22,00 TL
İstanbul Anadolu: 22.02 TL
Ankara: 22,10 TL
İzmir: 22,09 TL

5 MAYIS OTOGAZ (LPG) FİYATLARI

İstanbul Anadolu: 11,66 TL
İstanbul Avrupa: 11,77 TL
Ankara: 11,83 TL
İzmir: 11,66 TL

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...