ABD enflasyon oranları açıklandı! Altın fiyatlarında hareketlilik başladı: İşte altın ve doların ilk tepkisi

Düzenleyen:
ABD enflasyon oranları açıklandı! Altın fiyatlarında hareketlilik başladı: İşte altın ve doların ilk tepkisi

EKONOMİ Haberleri

Piyasaların merakla beklediği ABD Nisan ayı enflasyon oranları açıklandı. Açıklanan rakamlara göre ABD’de enflasyon Mart ayında görülen 40 yıllık zirveden geriledi ve yüzde 8,3 seviyelerine geriledi. Açıklanan veriler sonrası piyasalarda hareketlilik başladı. Altın fiyatlarında yükselişler başlarken dolar kurunda da hareketlilik yaşanıyor. Peki ABD enflasyon rakamları açıklandı mı? ABD Nisan ayı enflasyon oranı kaç? Altın fiyatlarında son durum ne? ABD enflasyonundan sonra dolar kurunda ne oldu? İşte detaylar…

ABD Nisan ayı enflasyon verileri açıklandı. Açıklanan verilere göre Nisan ayında enflasyon yüzde 8,3 olarak açıklandı. Böylece ABD’de enflasyon 40 yıllık zirveden gerilemiş oldu. Bu verilerin ardından piyasalarda hareketli dakikalar başladı. Altın fiyatları yükselirken en büyük atağı gram ve çeyrek altın yaptı. Peki ABD enflasyon verileri açıklandı mı? Altın fiyatları ne oldu? İşte piyasalarda son durum.

ABD’DE NİSAN AYI ENFLASYON ORANLARI AÇIKLANDI 

Dünya genelinde artan enflasyona karşı merkez bankaları sıkılaştırılmış para politikalarını uygulamaya başladı. Piyasaların gözü ise ABD’nin enflasyon oranlarına çevrilmişti. Dayanıklı tüketim mallarındaki fiyat düşüşleri ve Çin'deki salgın önlemlerinin enerji fiyatlarının soğumasına yol açması nedeniyle ABD'de enflasyon 40 yıllık zirveden geriledi. Ülkede Nisan ayında yıllık enflasyon yüzde 8,3 olarak açıklandı.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM 

Yaşanan sıcak gelişmelerin ardından bu sabah ons altın 11 Şubat’tan bu yana ilk kez 1832,10 dolar/ons seviyesini gördü. Açıklanan ABD enflasyon oranları ile toparlanma sürecine giren ons altın 1854 dolara kadar yükseldi.

Gram altın ise bu sabah 900-915 TL bandında seyrediyordu. ABD enflasyon verilerinin açıklanmasıyla gram altın 912 liraya kadar tırmandı. Çeyrek altın ise 1502 liradan işlem görmekte. 

ABD enflasyon oranları açıklandı! Altın fiyatlarında hareketlilik başladı: İşte altın ve doların ilk tepkisi

DOLAR 5 AYIN ZİRVESİNDE 

Haftaya yükselişle başlayan dolar/TL kuru veri öncesinde 15,40 seviyesine çıktı. Kur şu sıralar 15,34 liradan işlem görüyor. Euro/TL ise 16,17 liradan alıcı ile buluşuyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...