İslam Memiş 'hackerların savaşı başlama arifesinde' diyerek uyardı: Korku ile varlıklarınıza dokunmayın

Düzenleyen:
İslam Memiş 'hackerların savaşı başlama arifesinde' diyerek uyardı: Korku ile varlıklarınıza dokunmayın

EKONOMİ Haberleri

Amerika'da açıklanan enflasyon verilerinin ardından emtialarda yaşanan düşüşlerin kalıcı olmadığını belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Koca bir manipülasyon ve soygun var. Varlıklarınıza sahip çıkın. Bırakın satmayı, artırmaya devam edin" dedi. Özellikle bankacılık uygulamalarını kullananlara seslenen Memiş, çok kritik bir uyarıda bulundu. 'Hackerların savaşı başlamak üzere' diyen Memiş fabrikalara, özel gizli bilgisi olan şirketlere, bankaların sistemlerine büyük bir operasyon yapılacağını belirtti ve sosyal medya hesaplarında ve bankacılık uygulamalarında şifrelerin değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Hackerların savaşı kapıda! İslam Memiş uyardı...Bayram sona erdi, piyasalar açıldı. Amerika'da açıklanan enflasyon rakamlarının son 41 yılın en yüksek seviyesinde olması piyasaları nasıl etkileyecek? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, vatandaşlara 'varlıklarınıza sahip çıkın' diyerek seslendi, hackerların savaşına karşı uyardı. 

"BORSALARDA BASKILANMA SÖZ KONUSU"

"Amerika'da enflasyon verisi yüzde 9,1 olarak açıklandı. 41 yılın zirvesinde" diyen Memiş, "Enflasyon rakamları yükselmeye devam ettikçe küresel piyasalardaki bozulmalar devam edecek. Uyarılarım vardı. Amerika'daki enflasyon rakamı yüksek gelince ister istemez değerli metallerde, kripto para piyasasında ve borsalarda bir baskılanma söz konusu. Amerika Merkez Bankası FED 75 baz puanlık faiz artırma beklentisini sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

"VARLIKLARINIZA SAHİP ÇIKIN"

Memiş, "Verilerden sonra emtialardaki düşüşler kalıcı değil. Koca bir manipülasyon var, koca bir soygun var. Varlıklarınıza sahip çıkın. Bırakın satmayı artırmaya devam edin. Şu anda küresel piyasalarda soygun piyasayı var. Altın ve gümüş baskılanıyor. Dünya ekonomileri iyi bir yere gitmiyor. Burada önemli olan varlıklarınızı korumak..." dedi.

"KUR TUZAĞINA KARŞI ÇOK UYANIK OLUN"

"Önemli olan miktarlarınızı artırmaktır" diyen ve uyarılarına devam eden Memiş, şu ifadeleri kullandı: Yıl içindeki veya ay içindeki dalgalanmalar değil, miktar üzerinden emtia artırmanın daha önemli bir karar olduğunu düşünüyorum. Ekranlarda gram altın 960 olarak gösteriyor, hayır şu an 992 lira. Gördüklerinize değil piyasalara inanın. Dolar şu an 17,58 civarında. Kur tuzağına karşı çok uyanık olun.

"DÜNYA HACKERLARIN SAVAŞINI KONUŞACAK"

Dijital hackerların türeyeceğini belirten ve bu konuda bilgiler veren Memiş, "Artık dijital hackerlerın savaşlarına hazırlıklı olun. Bundan sonraki süreçlerde bütün sosyal medya hesaplarında ve televizyonlarda dünya hackerların savaşını konuşacak. Fabrikalara, özel gizli bilgisi olan şirketlere, bankaların sistemlerine büyük bir operasyon yapılacak. Hackerların saldırısı ile korku ve paniği pompalayacaklar. Şu mesajı verecekler: Varlıklarınız güvende değil. Hackerler bankalardan rüşvet alarak bundan vazgeçebilir" dedi.

"ŞİFRELERİNİZİ YENİLEMENİZİ TAVSİYE EDERİM"

"Özellikle vatandaşların şu konuda duyarlı olması gerekiyor" diyen Memiş, "Sosyal medya hesapları, bankacılık uygulamaları ve bütün uygulamalarda mutlaka şifre yenilemeye gidilmeli. Bu yeni şifreleme mümkün olduğunca karışık, zor ve güvenilir olmalı. Bu yüzden tüm sosyal medya hesaplarınızdaki şifrelerinizi yenilemenizi tavsiye ederim" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'Yİ YATIRIM MERKEZİ OLARAK GÖRÜYORLAR"

"Dünyanın en önemli otomotiv şirketlerinin CEO'ları Türkiye'yi ziyaret ettiler. Büyük markaların sahiplerinin ziyaretleri boşuna değil" diyen Memiş, "Üretim yapmak için Türkiye'yi yatırım merkezi olarak görüyorlar. Çip krizinden dolayı satış temsilcilerinin müşterilerden avanta aldıklarını, stoklama yaptıklarını gördük. Bu fiyatların 2 katına çıkmasına neden oldu. Bundan sonra grup başkanları bu fırsatçılığı yapanlara cezai işlemleri yapacak. Özellikle bayii iptali olacak" dedi.

ARAÇ SEKTÖRÜNDE SATIŞ DÖNEMİ BAŞLIYOR

Araç piyasasına değinen Memiş şu ifadeleri kullandı: "Konut piyasasında belirsizlik vardı. Araç sektöründe ise bayramdan sonra satış dönemleri başlayacak. Yılın ikinci ayında nakitin değerli, malın değersiz olacağını göreceğiz. Emtialardaki baskılanma ciddi bir manipülasyon süreci olduğu için varlıklarınıza sahip çıkın. Rakamlara değil gerçeklere bakın."

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...