ABD’de bankacılık sektöründe kriz büyüyor! 6 banka için kasvetli senaryo

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD’de bankacılık sektöründe kriz büyüyor! 6 banka için kasvetli senaryo

Ekonomi Haberleri

ABD’de Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın fitilini ateşlediği bankacılık krizi giderek büyüyor. 6 banka için kasvetli senaryo açıklandı.

Küresel piyasaları endişeye sürükleyen bankacılık krizi giderek derinleşiyor. Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın iflas etmesinin Wall Street bankalarının karlarını kısıtlayabileceği öne sürüldü.

İngiliz haber ajansı Reuters, bankacılık krizi ile sarsılan finansal güvenin ve faiz artırımları sebebiyle yavaşlaması beklenen ekonominin etkisiyle, en büyük 6 ABD bankasının hisse başına kazancının bir yıl öncesine göre yaklaşık yüzde 10 düşmesi beklendiğini aktardı.

ABD'nin en büyük bankası JPMorgan'ın hisse başına karının yüzde 30, net faiz gelirinin yüzde 36 artması bekleniyor.

Morgan Stanley ve Goldman Sacns'ın karlarının ise düşeceği öngörülüyor. Goldman Sachs'ın hisse başına karının yüzde 20 civarında gerileyeceği tahmin ediliyor.

Analistlerin 2023 ilk çeyrek için JPMorgan'dan hisse başına kar beklentisi 3,42 dolar, Goldman Sachs için 8,6 dolar, Wells Fargo için 1,13 dolar, Citigroup için 1,70 dolar, Bank of America için 0,84 dolar ve Morgan Stanley için 1,75 dolar.

ABD'de bankalar ilk çeyrek mali sonuçlarını 14 Nisan'da göndermeye başlayacaklar.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...