Airfryer, robot süpürge ve Apple zam gelecek mi? Türkiye'ye doğrudan ithal edilemeyecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Airfryer, robot süpürge ve Apple zam gelecek mi? Türkiye'ye doğrudan ithal edilemeyecek

Ekonomi Haberleri

Airfryer, robot süpürge ve Apple zam gelecek iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Geçtiğimiz ayın sonunda akıllı telefon ithalatında yeni bir düzenleme yapılarak ithal edilebilen telefonların sınırı 200 dolardan 300 dolara yükseltilmişti. Buda dolaylı olarak akıllı telefonlara zam geleceği anlamına geliyor. Benzer bir gözetim kararı AirFryer ve robot süpürgeler için alındı. Peki, Airfryer, robot süpürge ve Apple zam gelecek mi?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre birim gümrük değeri 10 ila 200 doların altında olan bazı elektrikli ev aletlerinin ithalatında yeni gözetim uygulanacağı açıklandı. Bu açıklamanın ardından özellikle gündem de “Airfryer, robot süpürge ve Apple zam gelecek mi?” soruları yer aldı. Yayımlanan karara göre söz konusu olan Airfryer, robot süpürge, çay ve kahve makineleri, ütü, gazlı ocak, ısıtıcı, şarjlı süpürgeler ve ekmek kızartma makineleri gibi ürünleri kapsıyor. Peki, Airfryer, robot süpürge ve Apple zam gelecek mi?

Airfryer, robot süpürge ve Apple zam gelecek mi? Türkiye'ye doğrudan ithal edilemeyecek

AİRFRYER VE ROBOT SÜPÜRGE ZAM GELECEK Mİ?

Resmi Gazete'de dün yayımlanan karara göre birim gümrük değeri 10 ila 200 doların altında olan bazı elektrikli ev aletlerinin ithalatında yeni gözetim uygulanacak. Bu karara göre fiyatı 200 doların altında olan robot süpürgeler ile 100 doların altında olan airfryer modelleri, Türkiye'ye doğrudan ithal edilemeyecek. 23 Nisan'dan itibaren uygulanacak gözetimde artık ithalatçılar Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü'nün düzenleyeceği gözetim belgesine ihtiyaç duyacak. Bu belgeye sahip olmayan ithalatçılar 10 dolarlık bir airfryer ithal ettikleri zaman 100 dolarlık bir ürünmüş gibi gümrük vergisi ödemek zorunda kalacaklar. Bu durum maliyetin artmasına da sebep olacaktır. 

APPLE ÜRÜNLERİNE ZAM GELECEK Mİ?

Apple ürünlerine zam gelip gelmeyeceği ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Apple son olarak Türkiye'de iPhone 14 fiyatlarına zam yaptı. iPhone 14 serisi dışındaki akıllı telefonlara herhangi bir zam yapmadı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...