Akaryakıt fiyatları 20 TL'ye koşuyor! Petrol 120 dolara çıktı

Akaryakıt fiyatları 20 TL'ye koşuyor! Petrol 120 dolara çıktı

EKONOMİ Haberleri

Brent petrolün varil fiyatı, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle uluslararası piyasalarda 120 dolara yaklaştı. Rusya'nın askerî operasyon başlatmasından bu yana geçen bir hafta içinde, petrolde yaklaşık yüzde 20 artış oldu.

Çatışmalar ve müzakere süreci devam ederken, ABD; Rusya petrolü, sıvılaştırılmış doğalgazı ve petrokimya ürünlerini yasaklayacağına yönelik yasa tasarısı hazırladı. Rusya da ABD’ye yaptığı petrol sevkiyatını durdurdu. Küresel arz tedarikini sekteye uğratacak bu gelişmeler, fiyatlar üzerinde baskı unsuru oluyor. Petrol ve ürünleri, ABD'nin, Rusya'dan aldığı malların büyük kısmını oluşturuyor. Rusya'nın ABD'ye, roket motoru tedarikini durdurduğu da bildirildi. Rusya Federal Uzay Ajansı Başkanı Dmitriy Rogozin, yaşanan gelişmeler üzerine sevkiyatı durdurma kararı aldıklarını açıkladı.

BİR REKOR DA AVRUPA'DA

Avrupa'da doğalgaz fiyatları 200 avroya yaklaşarak, iki yılın rekor seviyesine ulaştı. Hollanda TTF'de işlem gören nisan kontratları, önceki gün 165,5 avrodan kapanmıştı. Yaşanan gelişmeler akaryakıt fiyatlarına da yansıyor. Dün geceden geçerli olmak üzere motorine 1 lira 33 kuruş, benzine 53 kuruş zam geldi. Son zamla birlikte benzinin litre fiyatı İstanbul'da 17,97, motorin ise 18,92 lira oldu. Analistler "Karadeniz'de yüksek tansiyon devam ediyor. Bu şartlar altında fiyatlarda kalıcı gerileme beklemek gerçekçi olmaz. Akaryakıt fiyatlarında 20 TL görülebilir" şeklinde konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...