Akaryakıt fiyatları gece yarısı değişiyor! Benzinin muadiline zam geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Akaryakıt fiyatları gece yarısı değişiyor! Benzinin muadiline zam geliyor

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Benzine Eylül ayında gelen indirimlerin ardından Ekim ayının henüz başında akaryakıt fiyatlarına zam geliyor. Sektör kaynaklarının aktardığı bilgilere göre benzinde yaşanan artış sonrasında sürücülerin ilk tercihi olan LPG'de (Otogaz) tabela bu gece değişecek. LPG zam sonrasında 18 TL'yi aşacak.

Akaryakıt fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından Eylül ayı sonunda benzine sürpriz indirim yapılmış, litresi 36-37 TL bandına inmişti. Petrol fiyatlarında yükseliş sürerken, Ekim ayının ilk zam haberi geldi. Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre benzine gelen zamlarına ardından sürücülerin ilk tercihi olan LPG'ye zam geliyor.

PETROLDE YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

Uluslararası piyasalarda Ekim ayında petrol fiyatları yükseliş eğilimini sürdürüyor. Fed'in politika faizinde şahin tonda pas geçmesiyle düşüşe geçen ve 90 doların altına sarkan ham petrol, üç ayda yüzde 29 artışla neredeyse yirmi yılın en büyük üçüncü çeyrek kazancını elde etti. Ham Petrol, bir yıldan fazla bir süreden sonra ilk kez varil başına 98 dolara yaklaştıktan sonra 90 dolar seviyesine geri çekildi. 100 dolara ulaşması an meselesi olan Brent petrol ise 92 dolar seviyesinden işlem gördü. 

ING Bank Emtia Stratejisti Warren Patterson da “Brent’in varil başına 100 doları geçmesi an meselesi” diyor.

Akaryakıt fiyatları gece yarısı değişiyor! Benzinin muadiline zam geliyor

LPG'YE ZAM GELİYOR

Vergi düzenlemeleri, petrol fiyatları ve dolar kurunda yaşanan yükseliş ile 40 TL'ye dayanan benzin ve motorinin ardından LPG'ye de zam geliyor. Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre pazatesi gününü salıya bağlayan gece 00.00'dan (bu gece) itibaren LPG'ye 0,80 kuruş zam gelecek. 3 Ekim 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak zam sonrası LPG'nin litresi 18 TL'yi aşacak.

Benzin fiyatlarının 40 TL'ye dayanmasının ardından sürücülerin rağbet gösterdiği LPG'de en son Eylül ayının başında fiyat artışına gidilmişti. 1 lira 30 kuruşluk zamla LPG fiyatları 17 TL'yi aştı.

BENZİN VE MOTORİNE ZAM YAPILACAK MI?

Eylül ayı içinde 1 lira 64 kuruş zam ve 1 lira 94 kuruş indirim yapılan benzinin litresinde sektörden elde edilen bilgilere göre 1-1,3 lira aralığında zam beklentisi hakim olmayı sürdürüyor. Eylül ayı içinde 2 TL zam yapılan motorinin litresinde ise 1 lira 50 kuruşa kadar zam gelmesi öngörülüyor. Ancak şu anda tarih ve zam miktarı konusunda net bir bilgi söz konusu değil. 

02 EKİM GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 36,62 TL
İstanbul motorin fiyatı: 40,02 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,24 TL

İSTANBUL ANADOLU YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 36,57 TL
İstanbul motorin fiyatı: 39,96 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,69 TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI

Ankara benzin fiyatı: 37,14 TL
Ankara motorin fiyatı: 40,56 TL
Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 17,60 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

İzmir benzin fiyatı: 37,32 TL
İzmir motorin fiyatı:  40,75 TL
İzmir LPG fiyatı (Otogaz): 17,31 TL

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...