Akaryakıt fiyatlarına üçlü zam güncellemesi: Benzin, motorin ve LPG (Otogaz) ne kadar oldu?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Akaryakıt fiyatlarına üçlü zam güncellemesi: Benzin, motorin ve LPG (Otogaz) ne kadar oldu?

Ekonomi Haberleri

Akaryakıt fiyatlarına üçlü zam geldi. Benzin, motorin ve LPG (Otogaz) fiyatları, döviz ve emtia fiyatlarında hafta içinde yaşanan yükselişle zamlandı. Benzin, motorin ve LPG (Otogaz) ne kadar oldu? Zam sonrası araç sahipleri güncel akaryakıt fiyatlarını merak ediyor. İşte güncel akaryakıt fiyatları...

Akaryakıt fiyatları Dolar/TL ve Brent Petrol'de yaşanan yükselişle zamlandı. Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan, üretimi temmuz ayında günde 1 milyon varil düşürerek 9 milyon varile indirme kararı sonrasında Brent Petrol, 77 dolar seviyesine kadar çıktı. Dolar/TL ise 23 TL'yi aşarak tarihi seviyeleri gördü. Hem dolar hem de petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş, akaryakıt fiyatlarına üçlü zam olarak yansıdı. Benzin ve motorin toplamda 3 TL zamlanırken, LPG ise yeniden 10 TL'nin üzerine çıktı.

BENZİN FİYATLARINA 3 TL ZAM

Akaryakıt kalemlerinden benzinin litresine 9 Haziran Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere 2 lira 70 kuruş zam geldi. Pompaya yansıyan zam sonrasında benzinin litresi 24 TL'yi aştı. 3 TL'ye yakın zam sonrasında benzinin litresi İstanbul'da 24 TL, Ankara ve İzmir'de ise 25 TL'ye dayandı.

MOTORİNE HAFTADA 2 ZAM

Akaryakıt kalemlerinden motorine Salı gününü Çarşamba gününe bağlayan gece yarısı 1 lira 36 kuruşluk zam geldi. 9 Haziran Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere motorinin litresine 1,37 TL'lik bir zam daha yapıldı. Toplamda 3 TL'ye yakın gelen zam sonrasında motorinin litresi 22 TL'yi aştı. 

LPG OTOGAZ YENİDEN ÇİFT HANE

Geçen hafta 80 kuruş indirim yapılarak 9 ay sonra tek haneye düşen LPG'ye (Otogaz) 9 Haziran Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere 67 krş zam geldi. Zam sonrasında LPG yeniden 10 TL'ye çıktı.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI (10 HAZİRAN 2023 CUMARTESİ)

İstanbul Anadolu Yakası Akaryakıt fiyatları 

Benzin fiyatı: 23,94 TL

Motorin fiyatı: 22,10 TL

LPG (Otogaz) fiyatı: 10.47  TL

İstanbul Avrupa Yakası Akaryakıt fiyatları

Benzin fiyatı: 23,99 TL

Motorin fiyatı: 22,16 TL 

LPG (Otogaz) fiyatı: 10.74 TL

Ankara Akaryakıt fiyatları

Benzin fiyatı: 24,34 TL

Motorin fiyatı: 22,53 TL

LPG (Otogaz) fiyatı: 10.67 TL

İzmir Akaryakıt fiyatları

Benzin fiyatı:  24,36 TL

Motorin fiyatı: 22,66 TL

LPG (Otogaz) fiyatı: 10.52 TL

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...