Akaryakıta mega faiz indirimi: Benzine ÖTV sonrası ilk düşüş pompaya yansıdı

Düzenleyen: / Kaynak: türkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Akaryakıta mega faiz indirimi: Benzine ÖTV sonrası ilk düşüş pompaya yansıdı

Ekonomi Haberleri  / türkiyegazetesi.com.tr

Merkez Bankası'nın 'mega faiz' kararı sonrasında dolar kurunda sert düşüş akaryakıt fiyatlarında indirimi beraberinde getirdi. ÖTV nedeniyle yaşanan artış sonrasında benzine ilk kez indirime gidildi. Benzinin litresinde yaklaşık 1 TL'lik indirim pompaya yansıdı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın beklentileri aşan sürpriz faiz kararıyla tepetaklak olan dolar kuru akaryakıt fiyatlarına yaradı. Benzinin litresine beklenen indirim pompaya yansıdı

PETROL FİYATLARINDA SON DURUM

Çin ekonomisine ilişkin endişeler ve ABD'nin daha da sıkı para politikası uygulayacağına ilişkin endişelerle geçen hafta kayıp yaşayan Brent Petrol, 80 dolar bandına geri çekildi. Petrol, ABD stoklarındaki düşüş ve OPEC+ liderlerinin arz kesintilerini uzatacağına dair spekülasyonların etkisiyle beş günlük yükselişinin ardından kazançlarını korusa da 81 dolar civarında işlem gördü.

ÖTV SONRASI İLK İNDİRİM

Seçimden önce 18 TL bandında olan benzin ve motorin fiyatları ÖTV'de yaşanan 6 TL'lik artış ve petrol fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle 40 TL'ye dayandı. Benzinin litresinde 25 Temmuz'da 2 liralık, 16 Ağustos'ta ise 1 lira 55 kuruşluk zam yapılmıştı. Üst üste zamların ardından benzinin litresinde dolar kurunda yaşanan düşüşle indirime gidildi. Benzine beklenen 0.97 kuruşluk indirim pompaya yansıdı.

MOTORİNE İNDİRİM VEYA ZAM VAR MI?

ÖTV'de yapılan değişiklik sonrasında motorine sırasıyla 21 Temmuz'da 1 lira 55 kuruşluk, 28 Temmuz'da 1 lira 45 kuruşluk, 1 Ağustos'ta ise 1 lira 7 kuruşluk, 11 Ağustos'ta 1 lira 80 kuruşluk artışa gidildi. Son olarak 18 Ağustos'ta 1 lira 52 kuruş indirim yapılan motorine 22 Ağustos'ta yeniden 1 liralık zam daha geldi.

Motorin ve LPG için şuanda beklenen indirim veya zam beklentisi bulunmuyor.

31 AĞUSTOS GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 36,68 TL
İstanbul motorin fiyatı: 37,87 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 16,38 TL

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 36,64 TL
İstanbul motorin fiyatı: 37,87 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 16,38 TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI

Ankara benzin fiyatı: 37,18 TL
Ankara motorin fiyatı: 38,36 TL
Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 16,29 TL

İzmir benzin fiyatı: 37,24 TL
İzmir motorin fiyatı: 38,52 TL
İzmir LPG fiyatı (Otogaz): 16,00 TL

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: türkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...