Akaryakıta vergi zammına esnaftan sert tepki: Ateşle oynanıyor, zamdan vazgeçin

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Akaryakıta vergi zammına esnaftan sert tepki: Ateşle oynanıyor, zamdan vazgeçin

Ekonomi Haberleri

Akaryakıt fiyatlarına ÖTV güncellemesiyle bir gecede gelen zamlara Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken’den tepki geldi. Palandöken, "Ateşle oynanıyor" dedi.

Akaryakıt üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında yapılan düzenlemeler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 6 liralık ÖTV zammı kamuoyunun en önemli gündem maddesi oldu. Vergi artışlarına ilişkin Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken’den açıklama geldi. 

ATEŞLE OYNANIYOR

Akaryakıta gelen zam sonrasında yazılı açıklama yapan Palandöken, ÖTV zamlarının toplumu getireceği enflasyona etkisine dikkat çekti. Vergi artışlarını beklemediklerini ve gelen zam haberlerinin fazla olduğunu ifade eden Palandöken, zamlı maaşların hesaplara yatırılmadan gelen vergi artışlarının hakkaniyetli olmadığını söyledi.

“ÖTV, KDV ile oynanması ateşle oynama gibi” diyen TESK Başkanı, söz verildiği gibi enflasyonun bastırılması için vergi zamlarının geri alınması için çağrı yaptı.

Akaryakıta vergi zammına esnaftan sert tepki: Ateşle oynanıyor, zamdan vazgeçin

ESNAF MARŞA BASAMAZ DURUMA GELDİ

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin de bu yıl iki kez ödeneceğini hatırlatan Palandöken, “ÖTV artışından sonra motorinin litresi 33 lirayı geçerken, benzinin litre fiyatı 35 liraya dayandı.  Bu ÖTV zammının altından esnafımızın kalkması çok zor. Vatandaş da bu zamların karşısında oldukça zor duruma düşer. Esnafımız artık marşa basamaz. A’dan ‘ye tüm ürünlere zam artık kaçınılmaz. Çünkü bu yıl bu akaryakıt öncesinde MTV’yi de vatandaşlar ikinci kez ödeyecek. Bunların altından kalkılmaz. Zamlar piyasaya yeni zam ve enflasyon olarak yansıyacaktır. Zaman kaybedilmeden bu zamdan vaz geçilmelidir. Tarladan sofraya her ürün artık yeniden zamlı olacak” diye konuştu. 

TİCARİ AKARYAKIT UYGULAMASI ŞART OLDU

Palandöken, "Akaryakıt fiyatlarında yapılan ÖTV artışı ile artık ticari akaryakıt şart oldu. Bu fiyatlar ile esnafımız artık marşa basamaz duruma gelir. Çünkü bu fiyatlar otomatik olarak A’dan Z’ ye tüm ürünlere yansıyacaktır. Bu da vatandaşımızı alım gücünü düşürecek, enflasyonu artıracaktır” dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...