Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Almanya'daki gurbetçilere 'Germania' şoku
Ekonomi

Almanya'daki gurbetçilere 'Germania' şoku

Son Güncelleme: 05 Şubat, 2019 - 14:51
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Almanya'daki gurbetçilere 'Germania' şoku
Fotoğraf Başlığı Almanya'daki gurbetçilere 'Germania' soku

Almanya'dan Zonguldak'a gurbetçileri taşıyan Alman Germania Havayolları firması iflasını açıkladı. Firma, havayolu uçuşlarının durduğunu açıkladı. Öte yandan Zonguldak Havaalanı'na 11 Şubat günü aletli iniş sistemi olarak ILS cihazının montajının yapılacak olması bölge halkını umutlandırdı. Böylelikle ILS cihazının montajının ardından pistin uzayıp ve genişletilmesi beklenilmeden uçuşlara başlayacağını belirten THY'den seferlerin yapılabileceğine dair umutlu haber bekleniyor.

Kaydet
a- | +A

Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesinde bulunan Zonguldak Havaalanı, önümüzdeki Mart ayında gurbetçi yolcusunu ağırlayamayacak. Özellikle Almanya'da yaşayan Zonguldaklı gurbetçi vatandaşlar, Düsseldorf şehrinden direk uçuşla Zonguldak'a iniş yapabiliyordu. Zonguldak Havaalanı'nda bulunan tek uçak firması Germania Havayolları yaşanan ekonomik kriz nedeniyle iflasını açıkladı. İflasın ardından gurbetçi vatandaşlar şok yaşadı.

ZONHAV Yönetim Kurulu Üyesi Recep Kahya ise bilet alan gurbetçi vatandaşlara şu ifadelerle çağrıda bulundu:
"Germania Havayolları uçuşlarını durdurdu. Daha dün öğlen saatlerinde 15 milyon Euro destekle ilgili görüşmeler devam ederken havayolunun internet sitesinden yapılan açıklamada uçuşların durdurulduğu ve mahkemeye iflas müracaatı yapıldığı bildirildi. Bundan sonraki süreçte bilet alan hemşehrilerimizin durumuna gelince; İnsolvenskasseye müracaat edip beklemekten başka çare yok. Eğer herhangi bir yatırımcı Öger Türk Tur'un iflasında olduğu gibi uçakları devralıp uçuşlara devam ederse belki yolcuları ücretsiz taşıyabilir. Bizler de bekleyip konuyu takip edeceğiz. Insolvensvervalter atandığında adresini duyuracağız. Çok üzgünüm.
Zonguldak'a uçan ilk yolcu uçağı olarak ayakta kalmasını isterdim" dedi.

"Uçuşlarını gerçekleştiremeyen yolculardan özür dilerim"

Germania Havayolları CEO'su Karsten Balke, iflas başvurusuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Maalesef, kısa vadeli bir likidite ihtiyacını karşılamak için finansman çabalarımızı başarıyla sonuçlandıramadık. Netice olarak, iflas başvurusunda bulunmaktan başka çaremizin olmadığına çok üzüldük. Elbette özellikle, bu adımın çalışanlarımız üzerindeki etkisine üzüldük. Planlandığı gibi Germania uçuşlarını gerçekleştiremeyen yolculardan özür dilerim" dedi.

1986 yılında kurulan Germania Havayolu, 37 uçağı sahipti. Geçtiğimiz yıl dört milyondan fazla yolcuya hizmet veren firma, Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğu'da bulunan 60'tan fazla varış noktasına bağlantılar sunmuştu. Bin 150 çalışanı bulunan şirket geçtiğimiz yıl 370 milyon euro ciro yapmıştı.

Havalimanına en çok şehit cenazesi taşıyan TSK kargo uçağı indi

Bulunduğu konum itibariyle önce uçakların inişi için çevresindeki dağ tıraşlanan havalimanına, ILS cihazının bulunmaması sebebiyle olumsuz hava koşullarında zaman zaman uçuşlar gerçekleştirilemiyordu. Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinden en çok terörle mücadeledeki şehitlerin cenazelerinin indiği havalimanı için 'En çok şehit cenazesi inen' havalimanı yorumu yapılmıştı. Yurt içi seferlerinin de yapılmadığı havalimanı için çok sayıda girişim yetersiz kalmış, havalimanına TSK'ya ait şehit taşıyan kargo uçaklarının haricinde yalnızca Germania firmasına ait yolcu uçağı iniş yapıyordu.

2002'de tek bir uçak inmeden kapatılmıştı

1 milyon metrekare alanda 1991'de yapımına başlanan ve 11 Mart 1999'da dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in açılışını yaptığı Zonguldak Havaalanı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünce 2002'de yolcu yetersizliği gibi sorunlar nedeniyle tek bir uçak inmeden kapatılmış, 2003 yılında yeniden onarılan havaalanı yeni cihazlarla donatılmıştı. DHMİ Genel Müdürlüğünce 18 Ağustos 2006'da Zonguldak Havaalanı'nın işletmeye açılmasına yönelik karar alınmıştı.

İhaleye katılan iki firmadan Zonguldak Özel Sivil Havacılık A.Ş., 25 yıllığına işletme hakkına sahip olmasının ardından büyük yolcu uçaklarının da iniş ve kalkış yapabilmesi amacıyla 2008 yılının Nisan ayında havaalanının çevresindeki 235 metre yüksekliğindeki Bostancılar Dağı'nın tıraşlanılmasına başlanmıştı.

Geçen yıl 4 Mayıs günü Zonguldak Havaalanı'na Germania firmasına ait yolcu uçağı sezonun ilk seferini yapmıştı. 135 yolcu ile Düsseldorf'dan Zonguldak’a gelen uçak, 95 yolcu ile geri dönüş yapmıştı. 2 Ekim 2018 günü yaşanan olayda da Almanya'ya kalkış öncesi taksi manevrası sırasında tekerleği toprağa saplanan yolcu uçağı 4 saatlik çalışmasının ardından kurtarılmıştı.

ILS'nin montajı yeni bir umut

Zonguldak Havaalanına uçulmaması için “Mania” olarak gösterilen Aletli İniş Sistemi (ILS) cihazının Zonguldak Havaalanına takılması için gerekli alt yapı çalışmaları biterken İtalyan firma 11 Şubat Pazartesi montajına başlanacağı öğrenildi. Germania Havayollarının iflasını açıklamasının ardında bölge halkı ILS cihazının 11 Şubat Pazartesi günü montajının başlayacak olmasıyla umutlandı. Alt yapı çalışmalarının bittiğini ifade eden Zonguldak Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin, firma yetkililerinin 11 Şubat Pazartesi günü cihazın montajlama çalışmasının başlayıp 15 gün içinde cihazın tamamen takılacağını vurguladı. Cihazın takılmasının ardından uçuş kontrolü için tam donanımlı uçakla deneme uçuşu yapılacağı, akabinde de Zonguldak Havaalanının güvenli olduğuna dair tüm dünyadaki uçuş birimlerine duyurulacağı belirtildi. Türk Hava Yolları, ILS cihazının takılmasının ardından pistin uzayıp ve genişletilmesi beklenilmeden uçuşlara başlayacağını belirtmişti. Vatandaşlar, yeni sezonun başladığı Mart-Nisan ayında seferlerin başlayacağını umuyor.

Editör : SİNEM GÖNEN
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 05 Şubat, 2019 - 14:51
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Kızılcık Şerbeti 130. bölüm fragmanı neden yayınlanmadı? Yeni bölüm tarihi belli oldu
    Kızılcık Şerbeti fragmanı neden yayınlanmadı?
    Kaydet
  • 2
    İlber Ortaylı'nın kardeşleri kim, ne iş yapıyor? Nuriye Ortaylı'nın hayatı ve biyografisi
    İlber Ortaylı'nın kardeşleri kim, ne iş yapıyor?
    Kaydet
  • 3
    Noa Lang'a 2 ay yetti: Galatasaray'ın 30 milyon euroluk planı
    Galatasaray'ın 30 milyon euroluk Noa Lang planı
    Kaydet
  • 4
    Altın yatırımcısı için yılın fırsatı! İslam Memiş: Bu seviyeler bir daha gelmeyebilir
    Altın yatırımcısı için yılın fırsatı! İslam Memiş:...
    Kaydet
  • 5
    Üniversitelerde balon söndü! YKS başvurularında 1,1 milyonluk kayıp
    Üniversitelerde balon söndü!
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan Ne hava harekâtı ne kara harekâtı!..
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Ayna
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva İran halkı, rejim ve saldırılar...
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay 'Destansı Öfke’nin maliyeti!
    Kaydet
  • Necmettin Batırel
    Necmettin Batırel Hızlı hezimet!
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Dünyanın en iyi polis arabaları: Bugatti’den Tesla’ya süper devriyeler
    Dünyanın en iyi polis arabaları: Bugatti’den Tesla’ya süper devriyeler
    Kaydet
  • İstanbul'dan Sakarya'ya uyuşturucu sevkiyatı gişelerde bitti! 2 kişi tutuklandı
    İstanbul'dan Sakarya'ya uyuşturucu sevkiyatı gişelerde bitti! 2 kişi tutuklandı
    Kaydet
  • Gıybet benim şenliğimdir!
    Gıybet benim şenliğimdir!
    Kaydet
  • Brezilya kadrosu açıklandı: Sara'dan bir ilk
    Brezilya kadrosu açıklandı: Sara'dan bir ilk
    Kaydet
  • Yapay zeka kadınların işine göz dikti!
    Yapay zeka kadınların işine göz dikti!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Ankara Echoes şarkıları yapay zeka mı, grup üyeleri kim? Beni Al şarkısı TikTok'ta gündem oldu
Ankara Echoes şarkıları yapay zeka mı?
Kaydet
Zekatınızla Malik iyileşti
Zekatınızla Malik iyileşti
Kaydet
BMW’den büyük sızıntı: Yeni i3 sedan tanıtımdan önce ortaya çıktı!
BMW’den büyük sızıntı
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası