Altın fiyatları için kritik saatler, herkesin aynı yere odaklandı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Altın fiyatları için kritik saatler, herkesin aynı yere odaklandı!

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde gram altında düşüş sürüyor. Uluslararası piyasada altın yatırımcıları, borç kriziyle mücadele eden ABD'ye odaklandı.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri öncesinde rekor seviyelere çıkan altın fiyatları, seçimin ardından düşüşe geçti. Kapalı Çarşı'da gram altın satış fiyatı 1500 TL'ye kadar çıkan gram altın 1.366 TL’ye kadar düştü. Gram altın serbest piyasada ise 1270 TL seviyelerinden 1256 TL seviyelerine kadar geri çekildi. Altının yükseleceğini düşünerek yatırım yapanlar gözünü ABD'den borç krizinden gelecek haberlere çevirdi.

BORÇ KRİZİ TIRMANIYOR

Bloomberg HT'de yer alan habere göre Cumhuriyetçi ve Demokrat yetkililer, Pazartesi günü Başkan Joe Biden ile Meclis Başkanı Kevin McCarthy arasında yapılacak toplantı öncesinde yapılacak görüşmeler için bir araya geldi. İkili Pazar günü görüşmelerle ilgili açıklamalarda bulunurken Biden toplantının iyi geçtiğini belirtti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ABD’nin ödeme yükümlülüklerini Haziran ortasına dek ödeyip ödeyemeyeceği konusunda şüpheleri olduğunu kaydetti.

KRİZ DEVAM EDERSE ALTIN İSTİKRAR KAZANABİLİR

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Ed Moya, gram altının yönünü etkileyen Ons altında yeniden yükselişlerin görülebileceğini söyledi. Moya, yaptığı değerlendirmede, “Altın, favori bir güvenli liman varlığı olmaya devam ediyor ve borç limiti görüşmeleri sonuca ulaşmakta zorlanmayı sürdürürse fiyatlar kolayca 2 bin dolar seviyesinin üzerinde istikrar kazanabilir” ifadelerini kullandı.

Para politikası tarafında ise son açıklamada Fed Başkanı Jerome Powell’dan geldi. Powell Cuma günü yaptığı açıklamada Merkez Bankası’nın önümüzdeki ay faiz artışlarını durdurabileceğini kaydetti. Bu açıklamalar yatırımcıların önümüzdeki ay için faiz artışına dair fiyatlamalarını kısmaya sevk ederek değerli metalin destek bulmasını sağladı.

Kaynak: Bloomberg HT

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...