Altın ve dolar yatırımcısı saat 15:30'a kilitlendi! Kritik veri öncesinde uzmanlardan son tahmin

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Altın ve dolar yatırımcısı saat 15:30'a kilitlendi! Kritik veri öncesinde uzmanlardan son tahmin

Ekonomi Haberleri

Altın ve dolar yatırımcısı bugün saat 15:30'da açıklanacak kritik verilere kilitlendi. Veriler öncesinde uzman isimlerden tahmin ve yorum geldi. Finans Analisti İslam Memiş, yaşanabilecek dalgalanmaya dikkat çekerken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, Dolar/TL için satışlar olabileceğine işaret etti.

Dolar, altın ve Borsa yatırımcısı bugün saat 15.30'da ABD'de açıklanacak verilere kilitlendi. Kritik veri öncesinde uluslararası piyasada dolardan kaçan yatırımcının etkisiyle ons altın fiyatı yükselirken, iç piyasada gram altın tarihi zirvesini yeniledi. ABD enflasyon verisi sonrası piyasalarda yaşanabilecek duruma ilişkin uzmanlardan kritik yorum geldi.

ENFLASYON FED İÇİN İPUCU VERECEK

Küresel piyasalar, ABD'de bugün açıklanacak enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası (Fed) üzerindeki baskıyı azaltabileceği beklentisiyle pozitif seyrediyor. Fed'in enflasyonla mücadelede kararlı olmasına karşın Banka'nın "şahin" adımlarında sona yaklaştığına yönelik öngörüler günden güne güçlenirken, bugün açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisinden alınacak sinyallerin Fed'in para politikasına ilişkin ipuçları vermesi bekleniyor.

Ülkede haziran ayı enflasyonun aylık bazda yüzde 0,3 ve yıllık bazda yüzde 3,1 gerçekleşmesi bekleniyor. 

Altın ve dolar yatırımcısı saat 15:30'a kilitlendi! Kritik veri öncesinde uzmanlardan son tahmin

BORSADA HEDEF 7 BİNİN ÜSTÜ

Dünya Gazetesi’nden Birol Borkuzt’un haberine göre, Gedik Yatırım–Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ, "Bu yılın ilk altı ayı için riskler karşısında çok sınırlı bir yükseliş sağlayan borsanın, yılın kalanında birçok belirsizliğin ortadan kalkmasıyla rahatlaması bekleniyor. Borsadaki yeni zirvelerin test edilebileceğine yönelik beklentiler güçlenirken, Araştırma birimi yıl sonu için BIST100 endeks hedef fiyatını 7062 puan olarak yukarı yönlü revize etti." ifadelerini kullandı.

Altın ve dolar yatırımcısı saat 15:30'a kilitlendi! Kritik veri öncesinde uzmanlardan son tahmin

ALTINDA YENİ REKORLAR KAPIDA

Mynet'te yer alan habere göre, MKS PAMP finans şirketinde değerli metal stratejisti olarak görev yapan Nicky Shiels, enflasyon verileri sonrasında Fed’in faizleri artırmaya devam edebileceği ihtimali yüksek olduğundan altın varlığının kısa vadede zorluk yaşayabileceğine dair yatırımcıları uyardı. Ons altının yeni bir rekor zirve görebileceğine dair iyimser görüşünü de yineleyen Shiels, yılın geri kalan yarısında ons altının 1850 - 2100 dolar aralığında bir yerlerde işlem görebileceği değerlendirmesinde bulundu.

Altın ve dolar yatırımcısı saat 15:30'a kilitlendi! Kritik veri öncesinde uzmanlardan son tahmin

İSLAM MEMİŞ: MUTLAKA DALGALANMA OLACAK 

ABD açıklanacak enflasyon verileri sonrasında Finans Analisti İslam Memiş piyasalarda mutlaka bir dalgalanma olacağına işaret etti. Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı videoda İslam Memiş, "ABD'de bu çarşamba 15:30'da enflasyon verisi açıklanacak. Bunun da yüzde 3.2'ye kadar gerilemesini bekliyorum. Enflasyon tarafındaki gerilemeyle birlikte piyasalarda çarşamba günü, 15:30'dan sonra mutlaka bir dalgalanma olacaktır ama bu dalgalanma belirlenen bant aralığını bozmayacaktır. Gram altında yıl sonuna kadar hedefim 1750-1800 lira aralığı. Düşüşleri alım fırsatı olarak göreceğim ancak maliyet düşürmek için parite işleminden yararlanmalı. Gram altın için ilk aşamada bin 550 lira demiştik, yıl sonuna kadar bin 750 direnç noktasını mutlaka test edilebilir diye düşünüyorum. Bu nedenle ileride de fırsatlar oluşacaktır. Ancak şu andaki piyasalar tabiri caizse 40 yılda bir gelecek bir duruma dönüştü" dedi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Altın ve dolar yatırımcısı saat 15:30'a kilitlendi! Kritik veri öncesinde uzmanlardan son tahmin

"DOLAR/TL'DE SATIŞLAR HIZLANACAK"

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, Dolar/TL'de için ekonomi yönetiminin attığı adımlara dikkat çekti. Sarı, "Merkez Bankası, mali disiplin, düşük enflasyon ve fiyat istikrarında kararlı. Faizlerin artmasıyla döviz hesaplarında çözülme hızlanabilir. Özellikle KKM'de hem mevduat faizi getirisi elde ederken hem de doların yükselişiyle aradaki kur farkını garanti edebiliyorsanız alternatifsiz bir yatırım aracı bulmuşsunuzdur demektir. Piyasanın dolar yükseliş beklentisinin törpülendiği an satışlar hızlanacaktır. 26 seviyelerinde stabil kalmaya çalışan bir dolar/TL paritesi görüyoruz. Yukarıda 27-28 TL aralığı güçlü bir direnç bölgesi, düşüşlerde ise 23- 24 TL bandı destek bölgesi olarak takip edilecek." diye konuştu.

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: Dünya Gazetes, Mynet

Derleyen: Türkiye Gazetesi Ekonomi Servisi

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...