Bahçeli'nin çağrısı sonrası yeniden gündemde: Emekliye zam teklifi bugün Genel Kurul'a geliyor!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bahçeli'nin çağrısı sonrası yeniden gündemde: Emekliye zam teklifi bugün Genel Kurul'a geliyor!

Ekonomi Haberleri

Emeklilere uygulanacak zam oranları görüşmesi bugün Meclis Genel Kurulu'na yeniden geliyor. MHP lideri Bahçeli'nin seyyanen zam çağrısı gölgesinde gerçekleşecek görüşmeler sonucunda emekli maaşları için uygulanacak zam oranı kesinleşecek.

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği zam oranları açıklandı. Dün Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi beklenen zam teklifi ertelendi. Genel Kurul'da görüşmeler bugün Cumhur İttifakı ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli'nin seyyanen zam çağrısının gölgesinde yeniden yapılacak. 

GENEL KURUL GÖRÜŞMELERİ ERTELENDİ

TBMM Genel Kurulu’nda dün masaya yatırılması beklenen emekli zam maaşları görüşmeleri, muhalefetin torba yasaya itirazı nedeniyle ertelendi. Dün yapılan Genel Kurul'da zam görüşmeleri yerine Uluslararası sözleşmeler görüşüldü. Emekli maaşına zam konusunun bugün saat 14.00 itibarıyla Genel Kurul gündemine gelmesi bekleniyor.

Bahçeli'nin çağrısı sonrası yeniden gündemde: Emekliye zam teklifi bugün Genel Kurul'a geliyor!BAHÇELİ'DEN 8 BİN TL SEYYANEN ZAM TALEBİ

MHP lideri Devlet Bahçeli bugün TBMM'deki grup toplantısında seyyanen zam çağrısı yaptı. Yapılan yüzde 25 zammın yeterli bulunmadığını belirten Bahçeli "Açık ve samimi teklifimiz, memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimizdir" şeklinde konuştu.

MECLİS KORİDORLARINDA KONUŞULMAYA BAŞLANDI

İddialara göre MHP lideri Devlet Bahçeli'nin emekli zammı çıkışının ardından Meclis koridorlarında seyyanen zam ihtimali konuşulmaya başlandı. Genel Kurul’a sunulan teklifin teknik olarak düzenlenmesinin yapılabileceği Bahçeli’nin seyyanen zam talebinin yasa önerisine eklebileceği iddialar arasında.

Bahçeli'nin çağrısı sonrası yeniden gündemde: Emekliye zam teklifi bugün Genel Kurul'a geliyor!

AK PARTİ'DEN YEŞİL IŞIK 

Devlet Bahçeli’nin emekli maaşlarına zam talebine AK Parti’den yeşil ışık geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, çalışanların özlük haklarının artırılması ve enflasyona ezdirilmemesi konusunda çabalarının olacağını söyledi. Bahçeli'nin çağrısına ilişkin ise "Mümkündür, bu manada çalışanlarımızın özellikle enflasyona ezdirilmesi, özlük haklarının artırılması noktasında çabamız olacaktır. Ancak bütçe imkanları dediğimiz denge var" şeklinde konuştu.

EMEKLİLERDEN BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR

Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Ali Küçükkösen ek zam talebini yineledi. En düşük emekli aylığının asgari ücretin altında kaldığını dikkat çeken Küçükkösen, "Yapılması gereken seyyanen zammın tüm kamu görevlisi emeklileri için de geçerli olmasıdır. Yüzde 17,55 artış oranı uygulandıktan sonra aylık bağlama oranı üzerinden seyyanen zam yansıtılmalı." diye konuştu.

Bahçeli'nin çağrısı sonrası yeniden gündemde: Emekliye zam teklifi bugün Genel Kurul'a geliyor!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, Bahçeli’nin yaptığı tespitlerin son derece yerinde ve makul olduğunu söyledi.

Ergün, “Son günlerde ‘Vicdanlara sesleniyoruz’ başlığıyla başlattığımız girişimlerimize böyle bir cevap verilmiş olması, emekli topluluğumuzda büyük bir umut ve heyecana sebep olmuştur. Sayın Bahçeli'ye, emeklilerimizin hislerine tercüman olduğu için 15 milyonluk topluluğumuz adına şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da emekli maaşları için yapılan taleplere destek verdi. Yalçın, "Emeklilerin sesi duyulmalı ve kanunun Meclis aşamasında gerekli adım atılmalıdır" dedi.

Bahçeli'nin çağrısı sonrası yeniden gündemde: Emekliye zam teklifi bugün Genel Kurul'a geliyor!

UZMAN İSİM ZAM ORANI VERDİ

Ekonomist Muhammet Bayram, Bahçeli'nin zam çağrısı sonrasında emekli maaşlarına yapılması gereken zam oranını açıkladı. Milliyet'e konuşan Bayram, "Bahçeli 8 bin TL seyyanen zammın bütün emekli maaşlarına yansıtılması gerektiğini söyledi. En düşük emekli maaşı kök ücret olarak 5 binler seviyesinde. Biz 8 bin TL seyyanen zamla artırırsak yüzde 160’lık artışa tekabül ediyor. 13 binler seviyesine geliyor. En yüksek emekli maaşı 20 binler seviyesinde, 8 bin TL eklersek yüzde 40’lık artış yapıyor. Yüzde 25 enflasyonun üzerinde bir artış bence yeterli değil. Yüzde 30 seviyesinde artış yapılması gerektiğini düşünüyorum. 8 bin TL seyyanen zam artışı emeklilerin ücretlerinde dengesizliğe yol açar." dedi.

Kaynak: Milliyet

Derleyen: Türkiye Gazetesi Ekonomi Servisi

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

vd-41774#

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Aleksandra 26 Temmuz 2023 12:02

Teşekkürler devlet bahceliye gariban kesimi düşündüğü için tüm emekliler adına teşekkür ediyorum Allah'tan sağlıklı günler dilerim

Hilmi26 Temmuz 2023 11:39

Boşuna yıllarca Adamı takdir etmedik. Devleti ve bizi en fazla Devlet Bey düşünüyor

Fatih 25 Temmuz 2023 11:09

Emekliye çok acil zam yapılmalı bu maaşlarla hayatlar idame ettirilemez.

Ömer öz..25 Temmuz 2023 10:56

Sayın Devlet bahçeli ye öncelikle sonsuz şükranlarımı sunarım. Biz emekliler gerçekten zor durumdayız. Lütfen Devlet büyüklerimiz ve meclistekilere sesleniyorum. Lütfen elinizi vicdanınıza koyun ve meclisteki oylamaya katılmadan iki kere düşünün ve öyle oyunuzu kullanın. Saygılarımla..

Emekli 25 Temmuz 2023 09:54

Sayın Bahçeli beye,, Biz emekli lerin derdine derman arayışından vaz geçmediği için Şükranlarımı sunuyorum

Ahmet 24 Temmuz 2023 12:45

Adamsın Sn.Bahçeli

Sayın devlet bayceliye biz emeklileri düşündüğü için teşekkür ederim elerinde öperim zam alsakda almasakda bundan sonra oylarımız senin bu seçimde sana oy kulandım ev halkı olarakbundan sonra seninleyim devlet babat24 Temmuz 2023 12:39

Sayın devlet bayceliye teşekkür ederim tüm emeklileri düşündüğü için bu işe el attın yaparsan sen yaparsın devlet baba Allah uzun ömürler versin

Nermin Kacar24 Temmuz 2023 12:31

Öncelikle sayın Bahceli'ye hislerimize tercüman olmasından dolayı teşekkür ederiz. Ayrılmalar, insanların kalbini kırıyor. Üstelik her yanlışın ardından başka bir yanlış devam etti son dönemde. Önce 3600 ek göstergede ayrışma yaşadık, ardından beklentilerimiz de hayal kırıklığını yaşadık. Sosyal adaletin dengeli olması gerekiyor. Mutfaklarda ve tüm yaşamdaki yangın, hiç bir geliri olmayan, uzun yıllar çalışmaktan yorulan biz emeklilerin refah olmasa da açlık sınırının üstünde maaş alma hakkımız var. İnşallah sesimiz duyulur ve dikkate alınıriz.

Ferruh Ahmet Ulusoy 24 Temmuz 2023 11:58

Rasgele plansız programsız dğşünmeden belli kadrolara verilen 3600 ek gösterge uygulaması kamu personeli arasında haksızlığa dengesizliğe hiyararşik bozukluğuna neden olmuştur bunun bir an önce telafisi için 1 dereceye inmiş 4 yıllık yüksek okul mezunu bütün kamu personeline 3600 ek gösterge verilmelidir....

Bekir ipek24 Temmuz 2023 11:53

Sayın Devlet Bahçeli teklifi sunmassa hiç kimsenin umurunda değil yazık günah bunca emekli zor durumda uzman arkadaş bence yenidir makul karşılamak lazım teklifi sunan muhterem Devlet Bahceliyi ve RTE yi sabrederek beklemek en makuludur

YILDIRIM TİRYAKİ 24 Temmuz 2023 11:52

2000 sonrası SSK emeklisinin İNTİBAK ZAMMI niye olmuyor gündeme neden alınmıyor Sayın BAHÇELİ LÜTFEN İLGİLENİRMİSİNİZ. Şimdiden teşekkür ederiz.

Talat24 Temmuz 2023 11:43

Emekliyi düşündüğünüz için teşekkürler. Yolunuz açık olsun.

Dilek24 Temmuz 2023 11:14

8000 ve ustu olmali..uzman kisi yorum yapmadin evimi gecindiren benim..

Hava24 Temmuz 2023 11:09

Sayın bahçeli çok teşekkür oyumuz size saygılar

Emekli24 Temmuz 2023 10:46

Devlet bahçeli Allah razı olsun

Kartal23 Temmuz 2023 14:14

Zam ne kadar oldu. 8000 bn teklif edilmişti. Yani önceden 7500 lira alan 15500 liramı alacak. Bahçeli mecliste zam kabul edilsin diyemi oy kullandırdı. Bu kadar teşekkür edenler cevap verebilir mi

Nizamettin 23 Temmuz 2023 12:40

Sayın Bahçeli Bey Emeklileri düşündüğün için çok teşekkürler. Sağolun. Her zaman yanındayız.

Halil sarcan23 Temmuz 2023 12:05

Sayın MHP genel başkanı zamlarla ilgilendiğiniz için bundan sonra oylarımız seninle sonsuz teşekkürler

Sami23 Temmuz 2023 11:02

Başkanımıza teşekkür ederim ınşallah gerçekleşir. İnsafsız ev sahipleri var allah onları da kiraya muhtaç etsin. Dürüst olanlara lafım yok onlarada bol bereket versin. Yaşasın devlet BAHÇELİ

Emekli iiii23 Temmuz 2023 10:47

Acil acil SSK Bağkur emekli sine hemen Ağustos 2023 maaşlarına seyyanen zam olmalı 10bin TL emekli sürünüyor coooook acil

Sonraki Haber Yükleniyor...