Bakan Bilgin'den 'temmuz zammı' açıklaması: Enflasyon farkının üzerinde olacak

Düzenleyen:
Bakan Bilgin'den 'temmuz zammı' açıklaması: Enflasyon farkının üzerinde olacak

EKONOMİ Haberleri

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin kamu çalışanlarına Temmuz'da enflasyonun üzerinde bir zam yapılacağını duyurdu. Asgari ücret konusuna da değinen Bakan Bilgin, "Görüşmeler sürüyor, önümüzdeki hafta açıklayacağız" dedi.

Milyonların merakla beklediği Temmuz zammına ilişkin son dakika açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Bilgin, "Ne gerçekleşirse gerçekleşsin enflasyonun üzerinde, kamu çalışanlarımızı koruyan bir oranda sosyal bir koruma ilave zammı yapacağız" dedi.

Bakan Bilgin, "Temmuzda yapacağımız düzenlemelerle kamu çalışanlarımıza nefes aldıracağız. Enflasyon diyelim ki yüzde 37-40... Ne gerçekleşirse bunun üzerinde kamu çalışanlarımıza zam yapacağız" diye konuştu.

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

'Asgari ücrete zam gelecek mi' konusuna da değinen Bakan Bilgin, yılbaşında asgari ücrete yüzde 50'nin üzerinde zam yapıldığını hatırlattı ve "Yaptığımız güncelleme enflasyon nedeniyle unutuldu" dedi. Bilgin, konuyla ilgili görüşmelerin sürdüğünü ve önümüzdeki hafta açıklama yapılacağını belirtti.

Bakan Bilgin'in açıklamalarından satır başları şöyle;

"Biz ekonomideki bütün gelişmeleri sosyal politikalarla destekledik. 3600 ek gösterge meselesini bütün çalışanlara ve gruplara yaydık. 5.3 milyon kamu çalışanı bu düzenleme ile ek haklara sahip oldu. 

Emekli işçilerimizi de koruyacağız. Çalışan işçilerimizi de korumak bizim görevimizdir. İşçi sendikaları, işveren sendikalarıyla görüştüm, çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki hafta başında ya da ortasında bunu da kamuoyuyla paylaşacağım. Türk devleti söz verdi, onları enflasyona ezdirmeyecek.

YIL SONUNA KADAR 50 BİN YENİ İSTİHDAM

Yıl sonuna kadar 50 bin yeni istihdam olacak, yüksek öğrenimli gençlerden oluşacak. Üretimi, istihdamı ve çalışanların emeğini koruyan sosyal politikaları uygulamakla görevliyiz. Asgari ücretle ilgili düzenleme, diğer düzenlemeler, demokratik toplumda emekçinin hukukunu korumak.

Kamuda sendikalaşma oranı çok yüksek. Özel sektörde ciddi bir sorun var. 15 milyon emekçi işçi olarak çalışıyor. Bunların 1.5 milyona yakını örgütlü, bunu değiştirmek mecburiyetindeyiz. Türkiye'nin işverenleri sendikalara karşı tavır almasınlar. Sosyal uzlaşma sağlamadan bu üretimi devam ettiremeyiz. Türkiye'nin sanayi üretiminde yaptığı başarı, performans, ihracat rakamlarını daha ileriye taşımak istiyorsak emekçilere saygı duyulması lazım. Saygı duyan işverenlerimiz var. Hepsine sesleniyorum, işçilerin karşısında durmayın."

Bakan Bilgin'den 'temmuz zammı' açıklaması: Enflasyon farkının üzerinde olacak

ENFLASYON FARKI NE KADAR?

Memur ve memur emeklileri yılda iki kez maaşlarını zamlı alıyor. Zam oranları toplu sözleşmeye göre önceden belirleniyor ve geçmiş 6 aylık enflasyondan kaynaklı fark oluşursa maaş zammına yansıyor.

TÜİK'in açıkladığı mayıs ayı enflasyon rakamlarına göre 5 aylık enflasyon farkı yüzde 35,64 oldu. Merkez Bankası’nın yüzde 3,77 beklentisinin de yansımasyla enflasyon farkı olarak memur ve emekli maaşlarına yüzde 40'a yakın zam yapılması bekleniyordu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...