Bakan Işıkhan duyurdu! O ilde iş arayanlara müjde

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bakan Işıkhan duyurdu! O ilde iş arayanlara müjde

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Mardin’de gerçekleştirilen Türkiye Yüzyılında Çalışma Hayatı Programı’nda yaptığı konuşmada, iş arayan vatandaşlar için güzel haberi açıkladı. Toplum Yararına Program (TYP) oranı 3 bin kişiye yükseltildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Mardin’de gerçekleştirilen Türkiye Yüzyılında Çalışma Hayatı Programı’na katıldı. Bakan Işıkhan burada yaptığı konuşmada, Mardin’deki çalışma hayatına ilişkin verilere dikkat çekerek, “2002 yılında aktif sigortalı kişi sayısı 46 bin 549’ken 2023 yılı sonu itibarıyla 188 bine ulaşmıştır. Yani aktif sigortalı sayısı son 21 yılda 4 katına çıkmıştır” dedi.

Bakan Işıkhan, iş arayan vatandaşlar için de, “Toplum yararına çalışma programları özellikle kamu hizmetlerinin desteklenmesi noktasında önemli bir yere sahip Toplum Yararına Program (TYP) oranımızı 3 bin kişiye çıkardık” müjdesini verdi.

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

Türkiye İş Kurumu’nca (İŞKUR) işsizlerin geçici süreliğine istihdam edilmesini hedefleyen bir programdır. Kamu kurumları TYP ile işçi alımı gerçekleştirmektedir. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...