Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Bakan Nebati beklenen müjdeyi verdi: Akaryakıtta büyük indirim

Bakan Nebati beklenen müjdeyi verdi: Akaryakıtta büyük indirim

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan düşüşe ilişkin konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, beklenen müjdeyi duyurdu. Bakan Nebati, küresel fiyat oluşumlarına bağlı olarak yakın zamanda akaryakıt fiyatlarında ilave düşüşler beklendiğini açıkladı.

Kaydet
a- | +A

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası patlak veren enerji krizi ile tırmanışa geçen akaryakıt fiyatlarında indirim haberlerinin gelmesi, rahat bir nefes aldırdı. Söz konusu gelişmelerin ardından, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gerçekleşen indirimlere ve sonrasında yaşanacak gelişmelere ilişkin bilgi verdi. Bakan Nebati, "Küresel fiyat oluşumlarına bağlı olarak yakın zamanda akaryakıt fiyatlarında ilave düşüşler bekleniyor. Tüm çalışmalarımız halkımızın refahını azami ölçüde artırmak doğrultusunda aralıksız ilerlemektedir" ifadelerini kullandı.

NEBATİ'DEN AKARYAKIT PROVOKASYONU AÇIKLAMASI

Bakan Nebati, Ukrayna’da devam eden savaşın tetiklemesiyle, geçen aylarda petrol fiyatlarında küresel ölçekte yaşanan beklenmedik fiyat artışlarının kaçınılmaz olarak Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarını da yükseliş yönlü etkilediğini belirtti.

Bu gelişmelerin bir sonucu olarak haziran ayının son günlerinde Türkiye'de benzinin litresinin 27 lira, motorinin litresinin de 30 lira seviyelerini gördüğüne işaret eden Nebati, "Bu istenmedik ancak zaruri yükselişler gerçekleşirken küresel durumu görmezden gelip bunu sadece ülkemizde yaşanan bir sorunmuş gibi lanse edenlerin, son dönemde ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarındaki düşüş ivmesini ise göz ardı etmeleri düşündürücüdür." ifadesini kullandı.

Bakan Nebati beklenen müjdeyi verdi: Akaryakıtta büyük indirim
Başlık ResmiBakan Nebati beklenen müjdeyi verdi: Akaryakıtta büyük indirim
Nebati, söz konusu fiyat düşüşlerinin akaryakıt pompa fiyatlarına yansıtıldığına dikkati çekerek, "Haziran sonundan bu yana petrol fiyatlarında küresel ölçekte gerçekleşen gevşeme eğilimi, vatandaşlarımızın refahını merkeze alan anlayışımızın bir gereği olarak ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarına da aynı oranda ve ivedilikle yansıtılmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

"İLAVE DÜŞÜŞLER BEKLENİYOR"

Haziran ayının son günlerinden bu yana benzin fiyatlarının yaklaşık yüzde 13 düşüşle 23,7 lira seviyesine, motorin fiyatlarının da yaklaşık yüzde 15 düşüşle 25,4 lira seviyesine gerilediğine işaret eden Nebati, LPG fiyatının da yaklaşık yüzde 11,6 düşüşle 10,7 lira seviyesine gerilediğini belirtti.

Bakan Nebati, küresel fiyat oluşumlarına bağlı olarak yakın zamanda akaryakıt fiyatlarında ilave düşüşler beklendiğini ifade ederek, "Tüm çalışmalarımız halkımızın refahını azami ölçüde artırmak doğrultusunda aralıksız ilerlemektedir." dedi.

BAKMADAN GEÇME
Benzine indirim yolda: Salı gününden itibaren geçerli olacak (18 Temmuz 2022 akaryakıt fiyatları)
HABER

Benzine indirim yolda: Salı gününden itibaren geçerli olacak (18 Temmuz 2022 akaryakıt fiyatları)

BAKMADAN GEÇME
Akaryakıt fiyatlarını etkileyecek hamle: Libya duyurdu, petrol ihracatı yeniden başladı
HABER

Akaryakıt fiyatlarını etkileyecek hamle: Libya duyurdu, petrol ihracatı yeniden başladı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.