Benzine zamdan kaçan sürücünün ilk tercihiydi! LPG'ye beklenen zam geldi: İşte güncel akaryakıt fiyatları...

Düzenleyen: / Kaynak: türkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Benzine zamdan kaçan sürücünün ilk tercihiydi! LPG'ye beklenen zam geldi: İşte güncel akaryakıt fiyatları...

Ekonomi Haberleri  / türkiyegazetesi.com.tr

Benzin fiyatlarına gelen zamların ardından sürücülerin ilk tercihi olan LPG'ye beklenen zam pompaya yansıdı. Otogaz 18 TL'ye dayandı. Peki motorin fiyatlarında indirim yapılacak mı? İşte güncel akaryakıt fiyatları...

Dolar kurunda yaşanan geri çekilme ve petrol fiyatlarındaki sakin seyirle akaryakıt fiyatlarına indirim rüzgarı başladı. Geçen hafta benzinin litresinde üst üste indirim yapılırken, zamların ardından sürücülerin rağbet gösterdiği LPG'ye ise artışa gidildi. Otogaz'a beklenen zam gece yarısı tabelaya yansıdı.

PETROLDE İVME YUKARI DÖNDÜ

Petrol fiyatları geçen hafta Nisan başından bu yana en büyük haftalık kazanç yaşadı. Yeni haftada OPEC+ kesintileriyle 88,92 dolara yükselerek Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaşan Brent Petrol, daha sonra 85 dolara kadar geri çekildi. Petrol varil başına 85 doların üzerinde kalmayı sürdürüyor.

BENZİNDE İKİ GÜNDE İKİ TL İNDİRİM

Temmuz ayında ÖTV'de yapılan düzenlemeyle 6 TL birden artış yaşanan benzin ve motorin, petrol fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle 40 TL'ye dayandı. 25 Temmuz'da 2 liralık, 16 Ağustos'ta ise 1 lira 55 kuruşluk zam yapılan benzinin litresine geçen hafta indirim üstüne indirim geldi. Benzinin litresinde dün 0.97 kuruşluk indirimin ardından 1 Eylül'den itibaren geçerli olmak üzere 0.99 kuruşluk bir indirim daha yapıldı.

LPG'YE BEKLENEN ZAM GELDİ

Benzin fiyatlarının 40 TL'ye dayanmasının ardından sürücülerin rağbet gösterdiği LPG'de fiyat artışı gündeme gelmişti. Otogaza beklenen 1 lira 30 kuruşluk zam gece yarısı tabelaya yanısıdı. LPG fiyatları yapılan artışla 18 TL'ye dayandı.

MOTORİNDE İNDİRİM VAR MI?

Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre motorinin litresinde 6 Eylül Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere motorin fiyatlarında 1 lira 20 kuruşluk bir indirim bekleniyor. Ancak bu konuda kesin bir bilgi bulunmuyor. İndirim pompaya yansırsa motorin 36 TL bandına geri çekilecek.

5 EYLÜL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 36,75 TL
İstanbul motorin fiyatı: 37,93 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,24 TL

İSTANBUL ANADOLU YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 36,80 TL
İstanbul motorin fiyatı: 37,93 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,69 TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI

Ankara benzin fiyatı: 37,18 TL
Ankara motorin fiyatı: 38,36 TL
Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 17,60 TL

İzmir benzin fiyatı: 37,24 TL
İzmir motorin fiyatı: 38,52 TL
İzmir LPG fiyatı (Otogaz): 17,31 TL

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: türkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...