Bitcoin yükselir mi? 2024 Ocak Bitcoin daha düşer mi, çıkar mı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bitcoin yükselir mi? 2024 Ocak Bitcoin daha düşer mi, çıkar mı?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Satoshi Nakamoto adını kullanmış bilinmeyen bir kişi veya grup tarafından 2008'de icat edilmiş bir kripto para olan Bitcoin yükselir mi? 2024 Ocak Bitcoin daha düşer mi, çıkar mı? merak ediliyor. Son günlerde gündemde yer alan Bitcoin ile ilgili detaylar...

Kripto para ile yakından ilgilenenlerin gündeminde Bitcoin yükselir mi? 2024 Ocak Bitcoin daha düşer mi, çıkar mı? soruları yer aldı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) başvurularını onayladı. Şimdi ise gündemde Bitcoin'in seyri yer alıyor.

BİTCOİN YÜKSELİR Mİ?

SEC, spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) başvurularını onayladı ve ardında Bitcoin'in yükseliş veya düşüş yaşama durumu araştırıldı. EFT onayının ardından Bitcoin fiyatında değişiklik olmadı fakat analistler ETF onayının amiral kripto para fiyatında parabolik bir yükselişe neden olabileceğini ifade etti.

Fundstrat kurucusu Tom Lee, Bitcoin fiyatının 2024'te yüzde 300'den fazla artarak 150 bin dolara ulaşacağını iddia etti.  Kripto para yatırımcıları, spot Bitcoin ETF sayesinde Bitcoin'i doğrudan satın almadan, dünyanın ilk kripto para biriminin piyasa hareketlerinden faydalanma imkanı yakalayacak.

Bazı analistler, Bitcoin'de spot ETF'nin kullanıma sunulmasını, dijital para biriminin daha fazla dağıtımına ve kabulüne yönelik önemli bir adım olduğunu görmektedir. Spot Bitcoin ETF'lerinin kripto para biriminin fiyatının doğrudan takip edilebilmesine imkan tanıyacağını aktaran analistler, bu durumun yeni yatırımcıların sektöre dahil olması, daha fazla hacim ve daha yüksek likidite gibi avantajlar sağlayacağını ifade ediyor. 

Bitcoin yükselir mi? 2024 Ocak Bitcoin daha düşer mi, çıkar mı?

Analistler, SEC'in onayının kripto para düzenlemeleri ve yatırımlarının geleceği üzerinde önemli bir etkiye sahip olacağını belirtiyor. EFT onayının ardından Bitcoin fiyatında gözle görülür bir değişim yaşanmadı.

Tom Lee, ETF kararının Bitcoin fiyatına etkisine ilişkin tahminleri açıkladı. Lee, amiral kripto paranın önümüzdeki 12 ay içinde % 300'den fazla artışla 150 bin dolara ulaşarak rekor kıracağını ifade etti. Analist, Bitcoin fiyatındaki bu potansiyel artışı, özellikle SEC’in bir spot Bitcoin ETF’ti onaylaması halinde, talepteki artışa bağlıyor. Beş yıllık tahminini de açıklayan Lee, BTC fiyatında yaklaşık yarım milyon dolara ulaşmanın "kesinlikle mümkün" olduğunu belirtti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...