Borsa, altın ve dolarda Eris etkisi: İşte yeni varyant sonrası piyasalarda son durum...

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi, Ekonomim, Ajanslar
- Güncelleme:
Borsa, altın ve dolarda Eris etkisi: İşte yeni varyant sonrası piyasalarda son durum...

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi, Ekonomim, Ajanslar

Dünyanın kâbusu haline gelen Covid-19'un yeni varyantı Eris Türkiye'de ilk kez görüldü. İlk olarak 9 kişide tespit edilirken, piyasalar yeni varyanta nasıl tepki verdi? İşte Borsa İstanbul, altın ve dolar piyasasında son durum...

2020 yılında dünya üzerinde etkili olan ve küresel ekonomiye büyük zarar veren Coronavirüs'ün (Covid-19) yeni varyantı Eris, Türkiye'de ilk kez görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, ilk olarak yurt dışı temaslı 9 kişide Eris'in görüldüğünü duyurmasının ardından Borsa İstanbul'da bazı endeksler pozitif, bazı endeksler ise negatif ayrıştı. ABD enflasyon verisiyle düşüşe geçen altın fiyatları bugün yeniden yükselişe geçerken, dolar kurunda stabil seyir devam etti. İşte Eris varyantı sonrasında piyasalarda son durum...

BORSA'DAN ERİSE İLK TEPKİ

Haftanın son işlem gününde 8000 puan üzerinde yatay seyir izleyen Borsa İstanbul'da Eris varyantının etkisiyle ulaştırma ve turizm endeksleri düşüşe geçti. Sağlık ve ilaç şirketleri ile bankacılık endeksi pozitif ayrıştı. Ulaştırma endeksi bugün yüzde 3, turizm endeksi ise yüzde 1 düşüş yaşadı. En çok yükselen şirketler arasında, Türk İlaç Serum ve Anatolia Tanı Biyoteknoloji Ürünleri tavan fiyata yükselirken, Oncosem onkolojik sistemler yüzde 9,98, Seyitler Kimya yüzde 9,98, RTA Laboratuarları yüzde 9,94 artışla işlem gördü.

BORSA İSTANBUL'DA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ

ALTINDA DALGALI SEYİR

ABD enflasyonun beklentileri aşmasının ardından Ons altın 1910 doların altına inerek 1906 dolara kadar geri çekildi. Toparlanan Ons altın bugün yeniden yükselişe geçti. Yeni günde yüzde 0,33 yükselişle 1917,34 dolarda seyreden Ons altın, saat 13.00 itibarıyla 1917.88 dolardan işlem gördü. Analistler ons fiyatında 1.910 ve 1.900 doların destek, 1.920 ve 1.930 doların direnç seviyeleri olarak öne çıktığını kaydediyor.

GRAM ALTIN ORTALAMANIN ALTINDA

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından yüzde 7 kayıpla 1640 TL'ye kadar geri çekilen gram altın, 50 günlük basit ortalamasının altında kalmaya devam ediyor. Gram altın dün altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazansada üst üste üçüncü kez negatif kapanış gerçekleştirdi. ABD enflasyon verisiyle güçlenen dolar endeksiyle baskılanan gram altın 1655TL seviyesinde kapanış gördü. Yeni günde 1652 TL seviyesinden işlem görmeye başlayan sarı metal, saat 13.00 itibarıyla 1663.181 TL'den işlem görüyor.

Çeyrek altın 2.730 lira, Cumhuriyet altını da 11.040 liradan satılıyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DÖVİZ KURLARINDA SON DURUM

ABD enflasyon verisiyle Fed'in faiz artırma olasılığının artmasının ardından döviz kurlarında gözler dün Avrupa Merkez Bankası'ndaydı. ECB'nin 3 temel faizde 25 baz puanlık faiz artırımıyla Euro Bölgesinde faizler 1999 yılından bu yana görülen en yüksek oranlara ulaştı.

Kararın ardından Euro/TL hafif yükselişle işlem gördükten sonra gerileme gösterdi. Yeni gündey üzde 0,04 düşüşle 28,7238 lirada seyreden Euro/TL saat 13.00 itibarıyla 28,76 TL'den işlem gördü

Dolar/TL, dün yatay bir seyir izleyerek günü 26,9456'dan kapatmasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 26,9460 seviyesinden işlem gördü. Dolar/TL, saat 13.00 itibarıyla 26,967 TL'den satılıyor.

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

FED BELİRSİZLİĞİ SÜRÜYOR

Analistler, ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) beklentilerin üzerinde artış gösterdiğini hatırlatarak, para piyasalarındaki fiyatlamalarda, bunun ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 20 Eylül'deki toplantısında faizi sabit bırakacağı yönündeki beklentilerin değişmesi için yeterli olmadığını dile getirdi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi, Ekonomim, Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...