DOĞALGAZA ZAM GELDİ Mİ? Doğalgaz ÖTV ne kadar oldu?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
DOĞALGAZA ZAM GELDİ Mİ? Doğalgaz ÖTV ne kadar oldu?

Ekonomi Haberleri

Vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konulardan birisi doğalgaza zam gelip gelmediği oldu. Doğalgaz fiyatları hakkında son durumu öğrenmek isteyen vatandaşlar arama motorlarında “Doğalgaza zam geldi mi? Doğalgaz ÖTV ne kadar oldu? Sorularını araştırmaya başladılar. Peki, doğalgaza zam geldi mi? Doğalgaz ÖTV ne kadar oldu? İşte o detaylar…

Benzine ve motorine gelen zamlardan sonra vatandaşların en çok merak ettiği soruların başında doğalgaza zam gelip gelmediği oldu. ÖTV tutarları benzinde ve motorinde 5 lira, LPG’de 4 lira olarak artış göstermesinden sonra bu artışın doğal gaza yansıyıp yansımayacağı büyük merak konusu oldu. Doğal gaza zam gelip gelmediğini merak eden vatandaşlar arama motorlarında “Doğalgaza zam geldi mi? Doğalgaz ÖTV zammı ne kadar oldu? Sorularını araştırmaya başladılar. Detaylar haberimizde…

DOĞALGAZA ZAM GELDİ Mİ? Doğalgaz ÖTV ne kadar oldu?

DOĞALGAZA ZAM GELDİ Mİ?

ÖTV tutarlarının benzin ve motorin fiyatlarını arttırmasından sonra doğalgaza zam gelip gelmeyeceği büyük merak konusu olmuştu. Doğal gaz üzerinden alınan özel tüketim vergisinde artış yapıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "doğal gaza yüzde 224 zam geldi" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre "Doğal gazda metreküp başına ÖTV 0,0747 lira olarak güncellenmiştir. Bu da KDV etkisiyle birlikte metreküp fiyatında yaklaşık 6 kuruşluk bir artış anlamına gelmektedir. Öte yandan Avrupa'da doğal gaz faturalarındaki vergi yükü ortalama yüzde 36 düzeyindeyken, bu oran Türkiye'de KDV ve ÖTV artışlarıyla birlikte yüzde 18 seviyesine yaklaşmıştır. 'Doğal gaza yüzde 224 zam geldi' iddiası doğru değildir." İfadeleri kullanıldı.

DOĞALGAZA ZAM GELDİ Mİ? Doğalgaz ÖTV ne kadar oldu?

DOĞALGAZ ÖTV ZAMMI NE KADAR OLDU?

Doğal gazda ÖTV tutarı standart metreküp başına 0,0747 lira, motorlu taşıtlarda yakıt olarak kullanılan doğal gazda ise metreküp başına 2,7944 lira oldu.

Yeni Şafak’ın haberine göre: Doğalgazda bir önceki ÖTV oranı standart metreküp başına 0,0230 lira, motorlu taşıtlarda yakıt olarak kullanılan doğal gazda 0,8599 lira olarak belirlenmişti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ise doğalgazda yapılan ÖTV artışına ilişkin: "Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan bazı tüketim mallarında özel tüketim vergi güncellemesi kapsamında doğal gazda standart metreküp başına 0,023 lira olan ÖTV oranı 0,0747 liraya yükselmiştir. Bu da KDV etkisiyle birlikte metreküp fiyatında yaklaşık 6 kuruşluk bir artış anlamına gelmektedir.

Avrupa'da doğal gaz faturalarında vergi yükü ortalama yüzde 36 düzeyindeyken, bu oran Türkiye de KDV ve ÖTV dahil yüzde 18 seviyesindedir. Çok açık olan bu duruma rağmen vatandaşlarımızın nihai faturasına yüzde 224 oranında zam yapıldığını iddia etmek kötü niyetli bir algı operasyonudur ve itibar edilmemelidir." Açıklamasını yaptı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...