Dolar bugün rekor kırdı mı, 30 mu oldu? 2024 güncel dolar fiyatı ne kadar, kaç TL?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dolar bugün rekor kırdı mı, 30 mu oldu? 2024 güncel dolar fiyatı ne kadar, kaç TL?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Döviz kurları araştırılıyor. ABD enflasyon verisi öncesi dolar ve euro hareketliliği başladı. Vatandaşların gündeminde ise Dolar bugün rekor kırdı mı, 30 mu oldu? 2024 güncel dolar fiyatı ne kadar, kaç TL? soruları yer aldı. İşte dolar kurunun seyri...

Dün doların satış fiyatı 29,9710 lira, euronun satış fiyatı ise 32,8200 lira olmuştu. 11 Ocak günü dolar fiyatı ise merak edildi. Arama motorlarında Dolar bugün rekor kırdı mı, 30 mu oldu? 2024 güncel dolar fiyatı ne kadar, kaç TL? sorularına yanıt aranıyor.

DOLAR BUGÜN REKOR KIRDI MI, 30 MU OLDU?

Serbest piyasada 30,0043 liradan alınan dolar, 30,0111 liradan satılıyor. 33,0605 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 33,1032 lira olarak belirlendi.

BORSA SON DURUM NEDİR?

Borsa BIST 100 endeksi, güne 7.874 puandan başladı. Son dönemde yoğun çıkışlar yaşanan borsada ise yatay seyir korunuyor. ABD'de Halkbank kararının açıklanmasıyla bankacılık endeksinin yüzde 10 değer kazanması, borsanın geçtiğimiz günlerde yükselmesine neden olmuştu.

BİTCOİN YÜKSELİR Mİ?

SEC, spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) başvurularını onayladı ve ardında Bitcoin'in yükseliş veya düşüş yaşama durumu araştırıldı. EFT onayının ardından Bitcoin fiyatında değişiklik olmadı fakat analistler ETF onayının amiral kripto para fiyatında parabolik bir yükselişe neden olabileceğini ifade etti.

Fundstrat kurucusu Tom Lee, Bitcoin fiyatının 2024'te yüzde 300'den fazla artarak 150 bin dolara ulaşacağını iddia etti.  Kripto para yatırımcıları, spot Bitcoin ETF sayesinde Bitcoin'i doğrudan satın almadan, dünyanın ilk kripto para biriminin piyasa hareketlerinden faydalanma imkanı yakalayacak.

Bazı analistler, Bitcoin'de spot ETF'nin kullanıma sunulmasını, dijital para biriminin daha fazla dağıtımına ve kabulüne yönelik önemli bir adım olduğunu görmektedir. Spot Bitcoin ETF'lerinin kripto para biriminin fiyatının doğrudan takip edilebilmesine imkan tanıyacağını aktaran analistler, bu durumun yeni yatırımcıların sektöre dahil olması, daha fazla hacim ve daha yüksek likidite gibi avantajlar sağlayacağını ifade ediyor. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...