Dolar Fed sonrası gevşedi: Peki satma zamanı geldi mi? Uzman isim uyardı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dolar Fed sonrası gevşedi: Peki satma zamanı geldi mi? Uzman isim uyardı

Ekonomi Haberleri

Dolar, ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında gevşeme gösterdi. Dolar için satma zamanı geldi mi? İngiltere merkezli ING Bank analisti Chris Turner, merak edilen soruya cevap verdi.

ABD Merkez Bankası (Fed) piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Federal Rezerv (Fed), dünkü toplantıda faizleri beklendiği gibi 25 baz puan artırarak yüzde 5,50'ye çıkardı. Kararın ardından dolarda görülen gevşeme, yatırımcıların aklında bazı soru işaretleri oluşmasına sebep oldu. Peki dolar satmak için doğru zaman mı? İngiltere merkezli ING Bank analisti Chris Turner, merak edilen soruya ilişkin dikkat çeken uyarılarda bulundu. 

DOLAR FED SONRASI GEVŞEDİ

Fed'in faiz kararı ve Powell'ın açıklamalarının ardından dolar güç kaybetti. Karar öncesinde 101 puanda olan dolar endeksi, faiz kararının açıklanmasından dakikalar sonra 100 puan sınırına çekildi. Dolar endeksinde yaşanan değişimle Dolar/TL  Asya seansında  26,84 TL'ye kadar geri çekildi. Daha sonra toparlanan dolar endeksi 100.70 seviyesine Dolar/TL ise 26,9550 TL'ye yükseldi. Dolar kuru, açılışın ardından anlık bir yükselişle 27,0437 TL'ye kadar yükseldi.

DOLAR İÇİN SATMA ZAMANI MI?

Investing'de yer alan habere göre ABD dolarının şu an istikrar gösterdiğini söyleyen ING analisti Chris Turner, yatırımcılara dolar satmadan önce ABD'den gelecek bazı verileri beklemeyi önerdi. Kararın ardından Fed Başkanı Powell'ın yaptığı konuşmayı "güvenilir bir performans" olarak nitelendiren Turner, yatırımcılara iletilen notunda "Basın toplantısından çıkan en net mesajlardan biri, Başkan Powell'ın Fed'in 'çok fazla ileriye dönük rehberlik sağlamak istediğimiz bir ortamda olmadığını' hissetmesiydi." sözlerini kullandı.

"VERİLERİ DİNLEYİN FED'İ DEĞİL"

Yatırımcılara Fed yerine verilerin izlenmesi gerektiğini söyleyen Turner, şöyle söyledi:

"Powell, 20 Eylül'deki bir sonraki toplantıda Fed'in iki yeni TÜFE raporu, iki yeni iş raporu ve yarın açıklanacak olan İstihdam Maliyet Endeksi'ni izleyeceğinin altını çizdi.

Dolar Fed sonrası biraz düşse de bu düşüşü takip etmeyeceğiz, yarınki ECI'den başlayarak verilerden ipucu almayı tercih edeceğiz. FOMC incelememizde söylediğimiz gibi, carry trade ortamı popüler olmaya devam edecek ve dolar açıkça bir fonlama para birimi değil."

Turner ayrıca AMB toplantısı başta olmak üzere diğer bazı verilerin de takip edilmesi gerektiğini belirtti.

"Avrupa Merkez Bankası toplantısının ötesinde; ABD takvimi ikinci çeyrek GSYİH, dayanıklı mal siparişleri ve ilk işsizlik başvurularında bazı aşağı yönlü revizyonlar görmelidir."

Kaynak: Investing

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...