Dolar güç topluyor! Kapalı Çarşı ile makas kapandı, yeni zirvesini test edildi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dolar güç topluyor! Kapalı Çarşı ile makas kapandı, yeni zirvesini test edildi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Küresel ve iç piyasalarda durgun seyreden dolar, anlık olarak yeni zirveleri test ediyor. Kapalı Çarşı ile de makas giderek kapandı. İşte döviz kurlarında son durum...

Küresel piyasalarda, gelecek dönem para politikalarına ilişkin belirsizliklerin güçlü kalması ve Merkez Bankası'nın verdiği güvenle Dolar/TL'de, durgun seyrini sürdürüyor. Dolar, anlık olarak yeni zirveleri test ediyor. Dolar endeksi 102’nin üzerine çıkarken Dolar/TL Asya piyasalarında yeni rekor kırdı.

DOLAR ENDEKSİ FED'İN ARDINDAN GÜÇLENMEYE DEVAM EDİYOR

Fed, politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak, 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığına yükseltti. Fed kararının ardından 100 doların altına sarkan dolar endeksi çarşamba günü 102'nin üzerine çıkarak değer kazandı. 

DOLAR ULUSLARARASI PİYASALARDA REKOR KIRDI

Dolar kuru dünkü işlemlerde Asya’da 27,1858 lirayı gördükten sonra 26,95 lira seviyelerinde geri indi. Kapanış öncesinde anlık bir yükselişle 27,4043 liraya çıkarak rekor kıran dolar kuru, kapanışı 26,9357 liradan gerçekleştirdi. Dolar/TL, haftalık bazda yüzde 0,08 kazanç gösterdi. Asya seansında anlık çıkışlar gerçekleştiren Dolar/TL 27.89 TL'yi gördü.

Kur daha sonra gerilerken piyasaların açılmasıyla yeniden 26,96 seviyelerine geldi. Dolar/TL'de Kapalı Çarşı ile makasın giderek kapandığı görülüyor. Kapalı Çarşı piyasasında dolar 27 TL'nin hemen üstünde seyrediyor.

Dolar güç topluyor! Kapalı Çarşı ile makas kapandı, yeni zirvesini test edildi

PİYASALAR ABD'DEN GELECEK VERİYE ODAKLANDI

Analistler, resesyon endişelerinin artmasıyla küresel piyasalarda negatif bir seyir izlendiğini, yurt içinde de bilanço sezonundan dolayı hisse ve sektör bazlı oynaklıkların görülebileceğini belirtti. Analistler, yurt dışında ABD'de ADP özel sektör istihdamının takip edileceğini dile getirdi. ABD'deki özel şirketler, Haziran 2023'te beklenmedik bir şekilde 497 bin istihdam oluşturdu; bu, Şubat 2022'den bu yana en yüksek rakam ve 228 bin olan tahminlerin çok üzerinde.

YURT İÇİNDE ENFLASYON VERİLERİ BEKLENİYOR

Piyasalar yurt içinde açıklanacak enflasyon verilerine odaklandı. TÜİK, yarın saat 10:00'da Temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak. AA Finans'ın,  temmuz ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketine göre 17 ekonomistin beklentilerinin ortalaması yüzde 9,07 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin temmuz ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 7,50 ve en yüksek yüzde 10,60 aralığında yer aldı.

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...