Dolar kurunda yeni rekor: Seçim öncesi kritik seviyeyi aştı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dolar kurunda yeni rekor: Seçim öncesi kritik seviyeyi aştı

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öncesinde dolar kurunda yeni rekor kırıldı. Bu sabah saatlerinde dolar, 20 TL'yi geçerek kritik seviyeyi aştı. Daha sonra yeniden 19 TL bandına geri çekilen dolar kuru, öğle saatlerinden itibaren yeniden 20 TL'nin üstüne çıktı.

Türkiye hafta sonunda yeniden sandık başına gidiyor. 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hiçbir adayın yüzde 50+1'i geçememesi nedeniyle seçimler ikinci tura kalmıştı. Bu hafta sonu gerçekleştirilecek ikinci tur seçimleri öncesinde dolar kurunda yeni rekor geldi.

DOLAR KURUNDA YENİ REKOR

Dolar kuru TL karşısında bu sabah saatlerinde yüzde 1 değer kazanarak 20,4700 ile tüm zamanların en yüksek değerini gördü. Rekor seviyenin ardından yeniden düşüşe geçen ve 19.98 TL'den fiyatlanan dolar kuru saat 14.00 itibarıyla yeniden 20 TL'nin üstüne çıktı. Anlık olarak dolar 20.18 seviyesinden işlem görüyor.

KAPALI ÇARŞI İLE MAKAS AÇILDI

Öte yandan ekranlarda görülen rakamların aksine dolar Kapalı Çarşı'da uzun bir zamandır 20 TL'nin üstünde fiyatlanıyor. Güncel olarak dolar Kapalı Çarşı'da 21 TL seviyesinden işlem görüyor.

Dolar kuru için teknik takip seviyeleri

Destekler: 19,97 - 19,92 - 19,86

Dirençler: 20,02 - 20,08 - 20,14

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ (26.05.2023)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...