Döviz fiyatlarında son durum! Dolar kuru güne nasıl başladı?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Döviz fiyatlarında son durum! Dolar kuru güne nasıl başladı?

Ekonomi Haberleri

ABD Merkez Bankasının (FED) açıklayacağı faiz kararı öncesinde döviz kurlarında sınırlı hareketlilik devam ediyor. Piyasalar 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın ardından yeniden işleme açıldı. Döviz fiyatları güne nasıl başladı? İşte dolar ve euroda son durum...

ABD Merkez Bankası (FED), enflasyon verileri düşüş gösterdiği bir ortamda bu hafta politika faizi kararını açıklayacak. FED'in kritik kararı öncesinde dolar kurunda hareketlilik devam ediyor. Dolar kuru geçen hafta 19.43-19.48 bandında işlem görmeye devam etti. Haftayı 19.4425 seviyesinde kapatan dolar kuru yeni güne 19,46 seviyesinden liradan başladı. Euro ise 21,3840 TL seviyesinden işlem görüyor.

ABD'DE İNŞAAT HARCAMALARI BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE

Haftayı 101.659 seviyesinde kapatan Dolar Endeksi dün yükseliş eğilimindeydi. ABD de dün açıklanan ekonomik veriler beklenti üzerinde geldi. ABD'de inşaat harcamaları, martta yüzde 0,3 ile piyasa beklentilerinin üzerinde arttı. ABD Hazine Bakanlığı, bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin borçlanma tahminini 726 milyar dolara yükseltti. FED'in yarın politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, politika metni ve FED Başkanı Powell'ın açıklamalarından alınacak sinyallerin piyasaların yönü üzerinde etkili olması bekleniyor.

DOVİZ KURLARINDA HANGİ SEVİYELER TAKİP EDİLİYOR?

Ahlatcı Yatırımın yayınladığı günlük bültene göre dolar kurunda gün içerisinde 19,40TL üzerinde yükseliş hareketlerinin devamında 19,45TL ve 19,50 TLdirenç bölgeleri takip edilecek. Geri çekilmelerin gözlenmesi durumunda ise, 19,40TL ilk destek bölgesinin altında fiyatlama için 19,35TL ile 19,30TL seviyeleri destek bölgeleri takip edilebilir. Euro'da ise teknik açıdan 21,40TL altı fiyatlamalarda destek bölgeleri olarak 21,30TL ve 21,20TL seviyeleri takip ediliyor. 

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...