Ekim ayı zam şampiyonu belli oldu! İşte fiyatı en çok artan ve düşenler

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Ekim ayı zam şampiyonu belli oldu! İşte fiyatı en çok artan ve düşenler

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Ekim ayı enflasyon verileri açıklanmasının ardından tüketici fiyatları bazında ekimde fiyatı en fazla artan ürünler belli oldu. Buna göre Ekim ayında fiyatı en çok yükselen ürün "çocuk giyimi", olurken fiyatı en çok düşen ürün ise "hava yolu ile yolcu taşımacılığı" oldu. İşte ekimde fiyatı en çok artan ve düşenler listesi....

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Ekim ayında yıllık yüzde 61,36, aylık yüzde 3,43 olurken Haziran ayından bu yanan  yükselene enflasyonun Ekim ayında yavaşlama yaşadığı kaydedildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ise Ekim ayından fiyatından en çok yükseliş ve düşüş yaşananları açıkladı. 

ARTIŞ ZİRVESİNDE ÇOCUK GİYİMİ VAR

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, çocuk giyimindeki fiyat artışını, yüzde 17,73 ile demir yolu ile şehirler arası yolcu taşımacılığı, yüzde 16,84 ile kadın giyimi, yüzde 16,14 ile kadın ayakkabısı, yüzde 10,78 ile yumurta ve yumurta ile ilgili ürünler izledi.

Ekimde fiyatı en çok artış gösteren diğer ürünler arasında yüzde 10,2 ile erkek giyimi, yüzde 9,47 ile şekerlemeler, çikolatalar ve kakao ürünleri, yüzde 9,15 ile sebze (patates ve bazı yumru bitkiler hariç) , yüzde 8,83 ile kuzu eti, yüzde 8,57 ile kuru meyve ve sert kabuklu yemişler yer aldı.

HAVA YOLU YOLCU TAŞIMACILIĞI DÜŞÜŞ YAŞADI

Geçen ay en fazla fiyat düşüşü yüzde 12,97 ile hava yoluyla yolcu taşımacılığında oldu. Bu ürünü yüzde 5,69 ile taze meyveler, yüzde 4,57 ile kara yolu ile şehirler arası yolcu taşımacılığı ve yüzde 3,1 ile oteller, pansiyonlar ve diğerleri takip etti.

Fiyatı düşüş gösteren diğer ürünler yüzde 2,15 ile kişisel ulaştırma araçlarının yakıt ve yağları, yüzde 0,89 ile paket turlar, yüzde 0,67 ile benzinli otomobil, 0,29 ile peynir, yüzde 0,28 ile bira, yüzde 0,13 ile mutfak mobilyaları oldu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...