Ekonomi ekibi Erdoğan'a sunum yaptı: Faizde kademeli artış

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ekonomi ekibi Erdoğan'a sunum yaptı: Faizde kademeli artış

Ekonomi Haberleri

Ekonomi yönetiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunum yaptığı ve toplantıda Erdoğan’ın “Ben gece gündüz faize karşı olduğumu söyledim, hâlen de aynı noktadayım” dediği öğrenildi. Erdoğan’ın, radikal bir faiz artışına soğuk baktığı, atılacak adımların dengeli ve kademeli olmasını istediği ifade edildi.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - Türkiye’ye yabancı yatırımcı çekmek ve ekonomideki riskleri ortadan kaldırmak için hükûmetin ekonomi kurmayları alınan tedbirleri bir bir devreye sokarken, bu kapsamda önümüzdeki süreçte faiz artışlarına devam edileceği belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın, son Para Politikası Kurulunda (PPK) alınan faiz artışı kararından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir sunum gerçekleştirdikleri öğrenildi. Edinilen bilgilere göre sunumda, Merkez Bankasının yeni faiz politikasına yönelik gerekçeler anlatıldı.

Ana hedefin, reel faizlerin düşürülmesi olduğu ve Türkiye’nin risk düşürülmesi için eski politikalardan farklı adımların atılacağı söylendi. Erdoğan’a faiz artışı ile birlikte CDS primlerinde düşüşün gözlemlendiği bilgisi de verildi. Erdoğan’ın ise radikal bir faiz artışına soğuk baktığı atılacak adımların dengeli ve kademeli olmasını istediği ifade edildi.

‘ARTIŞ SERMAYE ÇEKER’

Cumhurbaşkanı’nın “Ben gece gündüz faize karşı olduğumu söyledim, hâlen de aynı noktadayım” dediği öğrenildi. Ancak ekonomi kurmayları Erdoğan’a, PPK’nın temmuz toplantısında da faiz artışına gidilmesinin doğru bir adım olacağını, Batı sermayesinin Türkiye’ye gelmesi için faiz oranının en az 20 puana çıkması gerektiği dile getirildi.

Ekonomi kurmayları asıl hedefin, reel faizlerin düşürülmesi olduğunu da anlattı. PPK toplantısında alınacak bir faiz artışı kararı ile döviz kurunun ateşinin sönebileceği değerlendirmesi yapıldı.

VARLIK FONU ŞİRKETLERİ HALKA AÇILSIN ÖNERİSİ

Yeni özelleştirme uygulamaları üzerinde de değerlendirmelerin yapıldığı toplantılarda, Erdoğan’ın Varlık Fonu bünyesindeki bazı şirketlerin özelleştirilmesi önerisine itiraz ettiği, özelleştirme yerine şirketlerin halka arz oranının artırılması formülünü gündeme getirdiği öğrenildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...