Emekli maaşlarına bir ek zam daha! Fatih Altaylı oran ve tarih verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Emekli maaşlarına bir ek zam daha! Fatih Altaylı oran ve tarih verdi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Emekli maaşı zammında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla SSK ve Bağ-kur emeklisi için yüzde 49,25 oranında yeni bir ek zam yapılmıştı. Gelen zam emeklileri pek memnun etmezken gözler yeni ek zamlara çevrildi. Milyonlarca emekli ‘Emekli maaşlarına bir ek zam daha yapılacak mı?’ sorusunu araştırırken Fatih Altaylı’dan çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Emekli maaşlarına yeni ek zam geliyor. Altaylı hem tarihi hem de oranı açıkladı. İşte detaylar haberimizde…

Milyonlarca emekli ‘Maaşlara ek zam gelecek mi?’ sorusunu araştırmaya başladı. Meclis’ten geçen düzenleme ile birlikte en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlendi. Yerel seçimlere doğru gidilirken gözler emekli maaşlarına çevrildi. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan gazeteci Fatih Altaylı, “Seçim yaklaştıkça emeklilere zam üstüne zam gelme ihtimali çok kuvvetli” diyerek güzel haberi verdi. Emekli maaşlarına yeni ek zam geliyor. Hem tarihi açıkladı hem de oranı. 

Meclis’ten geçen düzenleme ile birlikte SSK Bağ-Kur emekli maaşı zammı yüzde 49,25’e çıkarıldı. Böylece en düşük emekli maaşı 10 bin liraya kadar çıkmış oldu. Gelen zam emeklileri pek menün etmezken gözler yeni ek zamlara çevrildi. 

“EMEKLİ MAAŞLARINA YÜZDE 30-40 EK ZAM YAPILACAK” 

Milyonlarca emekli ‘Emekli maaşlarına bir ek zam daha gelecek mi?’ sorusunu araştırırken gazeteci Fatih Altaylı’dan önemli bir iddia gündeme geldi. Emekli maaşlarına ek zam gelebileceğini ifade eden Altaylı, “Emekliler arasında bir keyifsizlik olduğu, emeklilerin bazılarının kızgın olduğu falan muhakkak rapor ediliyor. Ve seçimi kazanmak için onlara gerekirse seçime 1 hafta kala yüzde 30 yüzde 40 zam daha yapılabilir yani. Hiç kuşkun olmasın. Merkezi hükümete sahip olmanın avantajı bu. Seçim ekonomisi uygulayabiliyorsun. İster yerel, ister genel, ister Cumhurbaşkanlığı olsun. Bunu uygulama şansları var.” dedi.

Emekli maaşlarına bir ek zam daha! Fatih Altaylı oran ve tarih verdi

EMEKLİLERE EK ZAM NE KADAR OLDU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, tüm emeklilere ek zamda müjdeli haberi duyurdu. Bakan Işıkhan açıklamasında şunları söyledi;

"SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49,25’e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz."

Buna göre; Tüm emeklilere yapılacak olan zam oranı yüzde 49,25 oldu.

Emekli maaşlarına bir ek zam daha! Fatih Altaylı oran ve tarih verdi

ZAMLI EMEKLİ MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Memur emeklisi her ayın 1'i ile 5'i arasında maaş alıyor. Ocak ve temmuz aylarında zam farkı alıyorlar. Emekli maaşı zam farkları 26 Ocak 2024 Cuma gününden itibaren hesaplara yatmaya başladı.

Aylıklarını üçer aylıklar halinde alanlardan kasım-aralık-ocak döneminde aylık alanlara 1 aylık tutarında, aralık-ocak-şubat döneminde aylık alanlara 2 aylık tutarında, ocak-şubat-mart döneminde aylık alanlara 3 aylık tutarında aylık farkı verilecek.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...