SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 8 bin TL ek ödeme yapılacak, tarih belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 8 bin TL ek ödeme yapılacak, tarih belli oldu

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Emeklilerin beklediği emekli zammı belli oldu. Daha öncesinde SSK ve Bağ-Kur emeklisi için önce yüzde 37,57 olarak açıklanan enflasyon zammına önce ilave yüzde 5 artış, ardından da yine yüzde 7’lik bir artış gerçekleşti. Gelen zam sonrası en düşük emekli maaşı 10 bin TL olurken gözler ek zamlara çevrildi. Milyonlarca emekli ‘Emekli maaşlarına ek zam yapılacak mı?’ sorusunu araştırırken SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan emeklilere özel haber geldi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 8 bin TL ek ödeme yapılacak. Tarih belli oldu bile. İşte detaylar haberimizde…

Milyonlarca emeklinin beklediği zam haberi geldi. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, yerel seçimler öncesi emeklilere özel güzel haberi paylaştı. Emekli maaşlarına yapılan zam oranları güncellenmiş, son olarak yüzde 49,25 zam yapılmıştı. Emeklilerin beklediği intibak zammı gündemdeki yerini korurken SGK uzmanından önemli bir çağrı geldi. İşte milyonlarca emekliye 8000 TL’lik ek zam getirecek intibak zammı son dakika gelişmeleri…

İNTİBAK ZAMMI NE ZAMAN GELECEK? 

Emeklilere önemli bir zam artışı yapıldı ancak yapılan zam tam olarak vatandaşları memnun etmemiş durumda. TBMM’de açıklamalarda bulunan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, intibak yasası ile emekli aylıklarında önemli bir gelişme olabileceğini dile getirdi.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 8 bin TL ek ödeme yapılacak, tarih belli oldu

EMEKLİLERE EK 8 BİN TL ÖDEME YAPILACAK 

Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilerin gelecek olan intibak yasası ile rahat bir nefes alacağını dile getirdi. 

AK Parti’nin daha önce intibak yasasını çıkardığını ve bunu yerel seçimler öncesi yeniden gündeme gelebileceğini belirten Erdursun, 2000 yılı öncesinde emekli olanların maaşlarına şu anda da benzer bir düzenleme yapılması halinde ek 8 bin TL zam yapılabileceğini belirtti.  2024 yılında enflasyon artışının devam ettiğine de dikkat çeken SGK uzmanı Özgür Erdursun, tek seferde 8000 TL’lik bir zam yapılacağını söyledi. 

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 8 bin TL ek ödeme yapılacak, tarih belli oldu

İNTİBAK YASASI NEDİR? HANGİ EMEKLİLERİ KAPSIYOR?

Ülkelerde hukuksal, sosyal ve ekonomik dengeyi sağlayan önemli bir etmen olan intibak yasası emeklilerin maaşlarının ve haklarının belirlenmesi için de son derece önemli. İntibak yasası ile emekliler arasında olan gelir adaletsizliği ortadan kaldırılabiliyor. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...