Emeklilere ek zam verilecek mi? Son dakika! Emekli maaşına seyyanen zam devam edecek mi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Emeklilere ek zam verilecek mi? Son dakika! Emekli maaşına seyyanen zam devam edecek mi?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Emeklilerin gündeminde ek zam olacak mı sorusu yer aldı. Asgari ücretin netleşmesi ve Aralık ayı enflasyon oranının açıklanmasıyla beraber Emeklilere ek zam verilecek mi? Son dakika! Emekli maaşına seyyanen zam devam edecek mi? soruları araştırıldı. Detaylar...

Emeklilere ek zam olup olmayacağı merak ediliyor. Vatandaşın gündeminde yer alan seyyanen zam ile ilgili detaylar da araştırılıyor. Arama motorlarında ise Emeklilere ek zam verilecek mi? Son dakika! Emekli maaşına seyyanen zam devam edecek mi? sorularına yanıt arandı.

EMEKLİLERE EK ZAM VERİLECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekliye ek zam ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarında yer alan ifadeler şöyle: “Bir defa Cumhurbaşkanımızın bir genel prensibi var o prensip çerçevesinde bu 20 yıl hep hareket edildi. O da şu: Hiçbir zaman çalışanları, emeklileri enflasyona ezdirmemek, bu ana prensibimiz. 20 yılımıza baktığınızda da bunu fiilen uyguladığımızı görürsünüz. İmkanlar oluştukça da bunun üzerinde olabildiğince çalışanlara, emeklilere destek olmak ana prensibimiz hiçbir zaman değişmedi. Enflasyona çalışanlarımızı, emeklilerimizi de ezdirmemek ve çalışanlardan, emeklilerden yana bir bakış açısıyla her zaman bu meselelere yaklaşımımız bu bizim ana felsefemiz, politikamız.”

Emeklilere ek zam verilecek mi? Son dakika! Emekli maaşına seyyanen zam devam edecek mi?

EMEKLİ MAAŞINA SEYYANEN ZAM DEVAM EDECEK Mİ?

Milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alan seyyanen zam ile ilgili Cevdet Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

“Memurların artışı ve memur emeklilerinin artışı zaten belli biliyorsunuz. Ocakta enflasyonun belli olmasıyla birlikte enflasyon farkı ve toplu sözleşmeden gelen rakamla birlikte işte yüzde 50’lere yakın bir rakam gerçekleşmiş oldu. Bu niye bu dönem biraz daha farklılaştı? Bu dönem SSK, Bağkur’la emekli aylıklarının biraz daha fazla farklılaşmasının sebebi şu: Geçen yıl en düşük memur maaşını belli bir seviyeye çekerken, seyyanen bir artış yapıldı biliyorsunuz. Seyyanen artışlar da enflasyona yansımıyor dolayısıyla, enflasyon farkı biraz daha bu seneye özgü bir şekilde yüksek olmuş oldu memurlar için böyle bir durum söz konusu, yani oradaki artışın seyyanen yapılmasından kaynaklı bir durum olduğunu söyleyebilirim. 

Yıl ortasında daha farklı bir tablo var. Yıl ortasında SSK, emekliler, çalışanlar bir yılbaşında artış alıyorlar, bir de yıl ortasında artış alıyorlar. Yıl ortasında artış hesaplanırken yine toplu sözleşme ve enflasyon farkları dikkate alınarak hesaplamalar yapılıyor. Oralarda temmuz ayında SSK ve Bağkur daha yüksek görünüyor. Bu sistemden kaynaklanan şeyler. Bunlar bizim karar verip yaptığımız düzenlemeler anlamında söylemiyorum. Bugünkü uygulanan sistemin sonuçları, toplu sözleşme ve enflasyon farkları. Dolayısıyla, Temmuz ayında SSK ve Bağkur emeklileri daha yüksek alacaklar memur emeklilerine göre." 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...