Emeklilerin tepkisine hak verdi: BBP lideri Destici seyyanen zam için en geç tarihi açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Emeklilerin tepkisine hak verdi: BBP lideri Destici seyyanen zam için en geç tarihi açıkladı

Ekonomi Haberleri

Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, emekli ve vergi çıkışlarına devam ediyor. Emeklilerin tepkisinde haklı olduğunu belirten Destici, seyyanen zamda geç kalınmasın diyerek tarih verdi.

Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'den emekli maaşına zam ve vergi düzenlemesine ilişkin yeni açıklama geldi. Temmuz ayında yapılan yüzde 25 zammından emeklilerin çoğunun faydalanamadığına vurgu yapan Destici, seyyanen zam için en geç tarihi açıkladı.

DÜŞÜK GELİRLİLERİ ENFLASYONA KARŞI KORUMAK GEREK

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre, Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ülke gündeminin birinci sırasında ekonominin bulunduğunu söyledi. Türkiye'nin ekonomik güçlüklerin de üstesinden gelecek güce sahip olduğunu belirten Destici, alt gelir grupları ve dezavantajlı kesimleri ağırlaşan hayat şartları karşısında korumak gerektiğini söyledi. Emeklilerin zam talebinde haklı olduğunu söyleyen Destici, zam için Ekim ayını işaret etti.

BBP lideri Destici şunları kaydetti:

EMEKLİLER TEPKİSİNDE HAKLI

"Sosyal devlet kavramının, daha doğrudan bir ifadeyle devlet olmanın gereği de budur. Emeklilerimizin taleplerini de bu çerçeveden değerlendiriyoruz. Emeklilerimiz, temmuz ayında gerçekleşen maaş düzenlemesine haklı bir tepki gösteriyorlar.

EN GEÇ EKİM AYINDA ADALETSİZLİK DÜZELTİLMELİ

Yılbaşı beklenmeden en geç ekim ayında, emeklilerimizin maaşlarındaki adaletsizlik, içinde bulunduğumuz 6 aylık dilimi de kapsayacak şekilde düzeltilmelidir.

ÖTV KAMU VİCDANINI ZEDELEDİ

Özellikle, üretimde ve tarımda kullanılan akaryakıttan Özel Tüketim Vergisi alınmasının, üretimi de fiyatları da kamu vicdanını da zedelediği kanaatindeyiz. Verginin adı Özel Tüketim Vergisi ise o zaman onu özel tüketenden alacaksanız. Üretenden Özel Tüketim Vergisi alınmasını asla doğru bulmuyoruz.

Vergi düzenlemesi en kısa sürede tamamlanarak adaletsizlik ortadan kaldırılmalı. Vergi, Anayasa'da yazıldığı gibi kazancı, geliri olandan alınmalıdır. Geliri az olandan ya da üretenden asla bir vergi alınmamalıdır."

Kaynak: Anadolu Ajansı
 
Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...