Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

En çok ihracat yapan firmaydı! Ünlü marka iflasın eşiğinde, konkordato ilan etti

En çok ihracat yapan firmaydı! Ünlü marka iflasın eşiğinde, konkordato ilan etti
Fotoğraf Başlığı En çok ihracat yapan firmaydi! Ünlü marka iflasin esiginde, konkordato ilan etti

"En çok ihracat yapan firma" ve "En çok ambalajlı ihracat yapan firma" ödülleri bulunan Türkiye'nin ünlü şirketi iflasın eşiğine geldi. İçinde bulunduğu darboğaz nedeniyle mahkemenin yolunu tutan zeytinyağı devi, konkordato başvurusu yaptı.

Kaydet
a- | +A

Türkiye'de konkordato ilan eden şirketler kervanına bir yenisi daha katıldı. Ekonomik buhran içinde olan ünlü zeytinyağı markası Olivos, mahkemenin yolunu tuttu.

BAKMADAN GEÇME
1 günde 88 kat yükseldi! 10 bin lira yatıranın parası 880 bin lira oldu, resmen zengin etti
HABER

1 günde 88 kat yükseldi! 10 bin lira yatıranın parası 880 bin lira oldu, resmen zengin etti


EN ÇOK İHRACAT YAPAN FİRMA ÖDÜLÜ VAR

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’nden “en çok ihracat yapan firma” ve “en çok ambalajlı ihracat yapan firma” ödüllerini kazanan Olivos, son dönemde yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle konkordato başvurusu yaptı. Şirketin, SDA Gıda Tarım A.Ş. ile birlikte başvuruda bulunduğu ve yönetim kurulu başkanı Selçuk Atalay’ın da sürece dahil olduğu bildirildi.

En çok ihracat yapan firmaydı! Ünlü marka iflasın eşiğinde, konkordato ilan etti - 1. Resim
Başlık ResmiEn çok ihracat yapan firmaydı! Ünlü marka iflasın eşiğinde, konkordato ilan etti - 1. Resim


MAHKEME KONKORDATO KOMİSERİ ATADI

Mahkeme şirkete şirkete geçici mühlet kararı ve konkordato komiseri atadı. Şirketin mali yapısını inceleyecek olan komiser, alacaklıların haklarıyla ilgili bir rapor hazırlayacak.

En çok ihracat yapan firmaydı! Ünlü marka iflasın eşiğinde, konkordato ilan etti - 2. Resim
Başlık ResmiEn çok ihracat yapan firmaydı! Ünlü marka iflasın eşiğinde, konkordato ilan etti - 2. Resim


DURUŞMA 6 KASIM'DA

Konkordato dosyasının ilk duruşması, 6 Kasım 2025 tarihinde saat 10.10’da İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Ek Hizmet Binası’nda yapılacak. Mahkeme, başvurunun ardından yedi günlük itiraz süresi tanıyarak, konkordatonun reddedilmesi talebinde bulunanlara başvurma hakkı tanıdı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.