'Faiz artırımı olacak mı?' Bakan Nebati'den net cevap geldi

Düzenleyen:
'Faiz artırımı olacak mı?' Bakan Nebati'den net cevap geldi

EKONOMİ Haberleri

Katıldığı yayında ekonomiye dair kritik açıklamalar yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati faiz artırımına yönelik soruya, dünyada 165 ülkeden 132'si negatif faiz verdiğine dikkat çekerek, böyle bir adımın ekonomiye eksi yönde yansıyacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomideki son durumu değerlendirdi. AHaber'de konuşan Nebati, faiz artırımına ilişkin soruya da cevap verdi. Nebati, "Dünyada 165 ülkeden 132'si negatif faiz veriyor. Faiz artırımı dükkan kapanmasına neden olur." dedi.

Nebati'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Kur korumalı sistemin açıklandığı tarih yeni bir enstrümanla ülke içerisinde oynanan manipülatif ihanete varan söylemlerle bitirildiği ardı ardına gelen tedbirlerin geldiği bir adımdı.

6'ay sonra 7 ay geçti ve bir kabusu yaşayarak geçirdik bu süreci. Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasıydı. Salgın sonrası savaş dünyadaki dengeleri değiştirdi. Bu bir kabus ve travmaya sebep oldu.

"SALGIN BOYUNCA TÜRKİYE FARKINI ORTAYA KOYDU"

Salgın dönemi boyunca Türkiye farkını ortaya koydu. Ticaret canlı ve yepyeni pazarlar bulundu.

(Salgın sonrası) Ekonomide bu işi biz bitireceğiz dediğimizde savaş planlarımızı öteledi. 

Savaş Türkiye'ye fiyat artışı olarak yansıdı.

"ERDOĞAN GİTSİN DİYENLER HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAYACAK"

Türkiye'nin kapasitesi çok büyük. Ben ümitliyim... Türkiye salgın döneminde olduğu gibi şimdi de başarılı bir sonuç elde edecek. "Erdoğan gitsin" diyenler hayal kırıklığına uğrayacak. Alınacak başarılar hepimizi şaşırtacak.

Emtia fiyatları gerginlikten dolayı yükseliyordu, savaş ile beraber daha fazla arttı. Bu sürecin enflasyon ile yürüyeceğini ve biz muhalefetin bize bunun ile saldırmaya çalışacağını söylemiştik. TÜİK bugün rakamları açıkladı. Enflasyonun kalıcı olmaması için gerekli tedbirlerin alınması önemli. Ben umutluyum çünkü Türkiye salgın döneminde olduğu gibi öyle bir başarılı sonuç elde edecek bundan yüzde yüz eminim. Türkiye'nin potansiyelini bilmeyenlerin hayal kırıklığına uğrayacağını bir süreci yaşayacağız.

Türkiye altyapısını tamamlanmış bir ülke ve kapasitesi çok büyük. Yanı başımızda savaş varken bile çarklar döndü.

Tahıl koridoruyla dünyanın önemli bir problemi çözüldü.

Dar gelirliler için her adımı atacağız.

NEGATİF FAİZ VURGUSU

Dünyada 165 ülkeden 132'si negatif faiz veriyor.

Faiz artırımı dükkan kapanmasına neden olur.

KONUT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Konut fiyatları üzerindeki baskıyı azaltmış olacağız. Cumhurbaşkanı dar gelirliler için projeyi açıkladı. Konut arzı için adımları atıyoruz.

Yüzde 25 kira sınırı ile kiracıyı koruduk.

İlan siteleri takibimizde, haksız artışlara izin vermeyiz.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...