FED sonrası Bitcoin'de dalgalı seyir! Kripto paralar karara nasıl tepki verdi?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
FED sonrası Bitcoin'de dalgalı seyir! Kripto paralar karara nasıl tepki verdi?

Ekonomi Haberleri

ABD Merkez Bankasının (Fed) politika faizini son 16 yılın üstüne çıkarmasıyla kripto paralarda dalgalı seyir başladı. Fed kararı sonrasında düşüşe geçen Bitcoin, banka iflaslarıyla yeniden yükselişe geçti.

ABD Merkez Bankası (Fed), pİyasaların merakla beklediği kararı dün gece açıkladı. FED politika faizinde son 16 yılın en yüksek seviyesi olan 25 baz puan artırıma gitti. Karar sonrasında altın fiyatlarında çifte rekor kırıldı. Ons altın ilk kez 2.082 dolar seviyesine, gram altın ise 1300 TL'ye çıktı. Dolar'da ise net bir değişiklik gözlemlenmedi. Dolar/TL 19.50 TL seviyesinden işlem görmeye devam etti.

KRİPTO PARALAR FED KARARINA NASIL TEPKİ VERDİ?

Fed Başkanı Powell'ın enflasyonla mücadele için faiz artışına devam edeceklerine yönelik mesajlar verdi. Powell gerçekleştirdiği basın toplantısında bankacılık sektöründe genel olarak bir iyileşme gördüklerini ve enflasyonu %2’ye düşürme hedefine bağlı olduklarının altını çizdi. Fed kararı ve Powell'ın açıklamaları kripto paralarda dalgalanmaya neden oldu.

BITCOIN YENİDEN YÜKSELİŞTE

Bitcoin, faiz kararının açıklandıktan sonra  28.200 - 28.800 dolar bandında hareket etti. ABD kapanışına doğru 28.200 dolar seviyelerinden gelen alımlar ve bankacılık krizinin derinleşmesiyle Bitcoin yönünü tekrar yukarı çevirdi. Bitcoin (BTC), son 24 saatlik zaman dilimi içerisinde %2’ye yakın bir değer artışı kaydederek 29.000 dolar seviyelerinin üzerine çıktı. 

Ethereum (ETH), kaydettiği son değer artışlarının ardından 1900 dolar seviyelerinden işlem görmeye başladı.

Bitcoin'deki toparlanmayla birlikte diğer kripto para birimlerinde de yükselişler görülüd. WOO Network (WOO), Conflux (CFX), Fantom (FTM), Flow (FLOW), Render Token (RNDR), Curve DAO Token (CRV), Internet Computer (ICP), Trust Wallet Token (TWT) ve Aave (AAVE) günün öne çıkan kripto para birimleri arasında yer aldı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...