'Fiyat sabitleyen zincir marketler' listesi genişliyor! Bir açıklama daha geldi, 2000 üründe fiyatlar değişmeyecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
'Fiyat sabitleyen zincir marketler' listesi genişliyor! Bir açıklama daha geldi, 2000 üründe fiyatlar değişmeyecek

Ekonomi Haberleri

Zincir marketlerin indirim ve fiyat sabitleme yarışı sürüyor. Türkiye'nin en çok şubeye sahip olan marketleri, Bakan Nebati'nin çağrısının ardından peş peşe açıklamalarda bulundu. Şok, Migros, CarrefourSA, Happy Center, A101 ve BİM'in ardından bir fiyat sabitleme haberi de Çağrı Marketler'den geldi.

'Fiyat sabitleyen zincir marketler' listesi genişliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin çağrısının ardından birçok zincir market, Ocak ayı için indirim ve fiyat sabitleme yaptı, binlerce üründe fiyatlar açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla bir süre önce Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde yapılan indirimler, zincir marketlere örnek teşkil ederken, açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor.

ŞOK İLE BAŞLADI, SON AÇIKLAMA ÇAĞRI'DAN

Zincir marketlerdeki indirim ve fiyat sabitleme yarışını başlatan ŞOK Marketler oldu. ŞOK Marketler, ocak ayı boyunca 1000 üründe sabit fiyat uygulamasına geçti. Sonrasında Migros'tan yapılan açıklamada Ocak ayı için sabit fiyat ve sürekli indirim kampanyası başlatıldığı belirtildi. ŞOK ve Migros'u CarrefourSA ve Happy Center takip etti.

BİM, 500 üründe fiyatları sabitlediğini duyurdu ve ardından son olarak Çağrı Market ise 2000 üründe fiyat sabitleme kararı aldı.

ÇAĞRI MARKETLERDEN FİYAT SABİTLEME KARARI

Çağrı Market'ten yapılan açıklamada, "Çağrı Market olarak, ülkemiz ekonomisine ve müşterilerimizin bütçesine katkıda bulunmak amacıyla ocak ayı boyunca 2000 adet gıda, temizlik, kağıt ve kişisel bakım ürünlerinde fiyatları sabitleme kararı aldık" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, bu ürünlerde alım maliyetleri artsa bile satış fiyatlarının korunacağı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Bunun yanı sıra planlı indirimlerimizde değişiklik yapmayıp hem indirim kataloglarımız hem de mağaza içerisindeki aktivitelerimiz ile de tüketicilerimize fayda sağlamaya devam edeceğiz. Bu bağlamda 7 Ocak ve 21 Ocak tarihlerinde başlatacağımız iki ayrı indirim kataloğumuzda yer alacak olan 1500'ün üzerinde üründe müşterilerimize çeşitli fırsatlar sunacağız. Çağrı Market daha önce olduğu gibi 2023 yılı boyunca da 'Sınırsız Müşteri Mutluluğu' mottosu ile ülkemiz ekonomisine ve tüketicilerimize katkı sunmaya devam edecektir."

BİM 500 ÜRÜNDE FİYATLARI SABİTLEDİ

BİM'in resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, BİM için müşterilerinin menfaatinin kısa vadeli yüksek kardan daha önemli olduğu belirtildi. "Birlikten Berekete #KazananTürkiye" başlıklı açıklamada, 250’den fazla ürünün son 3 aydır fiyatının değişmediği, ocak ayı boyunca da 500 ürünün fiyatının sabitlendiği açıklandı.

BİM'in kurulduğu günden bu yana temel prensibinin yüksek kaliteli ürünleri her zaman uygun fiyata müşterilere sunmak olduğu aktarılan açıklamada, "Üzerimize düşen sorumluluk bilinciyle uyguladığımız indirimler, fiyatı değişmeyen ürünler ve birçok üründe sabitlediğimiz fiyatlarla halkımızın her zaman yanındayız" ifadeleri kullanıldı.

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...