Gram altın rekor seviyede: Kapalıçarşı peynir ekmek gibi satılıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Altın fiyatları Merkez Bankası'nın kararı öncesinde rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. 1734 liraya kadar çıkan gram altın Kapalıçarşı'da yoğun ilgi görüyor. Kuyumcu esnafı, altının şu anda peynir ekmek gibi satıldığını söylüyor.

Gram altın, ons altın ve dolar kuruna bağlı olarak yükselişini hızlandırdı. Gram altın rekor kırdıkça talep de çoğaldı. Altın dışında yatırımcı gümüşe de ilgi göstermeye başladı.

GRAM ALTINDA REKOR SEVİYE

ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararı öncesinde ons altın fiyatı 1981 dolar seviyesini gördü. Hem ons fiyatı hem de dolar kurunun hareketiyle iç piyasada gram altın rekor kırdı. Gram altın iç piyasada 1734 liraya kadar çıkarak rekor seviyeyi gördü.

ALTINA TALEP YÜKSEK

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre Kapalıçarşı kuyumcuları altına olan talebin yüksek olduğunu söyledi. Kuyumcular, gümüşe de son dönemde yatırımcı tarafından ilginin yükseldiğini kaydetti. Altının rekor yükselişleri sonrası değerlendirmelerde bulunan Orhan Karanfil, "Altın rekorlar kırmaya devam ediyor. Altın güvenli ve iyi bir yatırım aracı. Diğer emtialara göre biraz geride bile kaldı diyebiliriz." dedi.

Gram altın rekor seviyede: Kapalıçarşı peynir ekmek gibi satılıyor

ALTIN KAPALIÇARŞI'DA PEYNİR EKMEK GİBİ GİDİYOR

Altının şu anki yükselişinin hem ons fiyatının artması hem de dolar kurunun artmasıyla ilgili olduğunu aktaran Karanfil, "İç piyasasındaki talebe göre de fiyatlar artış gösterebilir. Altın ve gümüşe talep çok yüksek, peynir ekmek gibi satılıyor. Gram altın fiyatları ilerleyen dönemde de yükselişini sürdürebilir. Altın diğer emtialara göre fiyat anlamında daha geride kaldı. Uzun vadede altın her zaman güvenli limandır" ifadelerini kullandı.

Karanfil, "Fiyatlar ise şöyle; gram altın bin 737 TL, çeyrek altın 2 bin 820 TL, yarım altın 5 bin 600 TL, tam altın 11 bin 250 TL. Gümüş fiyatı kilogram bazında 22 bin 300 TL'den satılıyor" dedi.

GÜMÜŞ DE REVAÇTA

Altına olan ilgiyle birlikte son dönemin popüler yatırım araçları arasında yer alan gümüşün kilogram fiyatı Kapalıçarşı'da 22 bin 300 lirayı gördü. Uzmanlar ilerleyen dönemde gümüşe olan talebin artmasıyla fiyatların yukarı yönlü hareket edebileceğini öngörüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...