Gram altın ve dolar kurunda TCMB sonrası ikinci fırsat! İslam Memiş, öncesini ve sonrasını tek tek açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Merkez Bankasının (TCMB) piyasaların politika faizi kararının ardından dolar kuru ve gram altın rekor üstüne rekor kırdı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten TCMB kararı sonrası ikinci fırsatı açıkladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), beklentiler doğrultusunda 6.5 baz puan artışa giderek politika faizini 8.5 baz puandan 15 baz puana yükseltti. Para politikasında kademeli geçiş mesajının verildiği Merkez Bankası'nın kararı sonrasında altın ve döviz fiyatları rekor üstüne rekor kırdı. Gram altın 1550 TL'yi dolar 25 TL'yi, Euro 27 TL'yi aştı.

Merkez Bankası'nın faiz kararına rağmen piyasaların neden yükseldiğine yönelik Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken açıklama geldi. Merkez Bankası kararı öncesinde ve sonrasındaki piyasalardaki durumu tek tek anlatan Memiş, gram altın ve dolar kurunda ikinci alım fırsatı geleceğini söyledi.

TV100'deki habere göre İslam Memiş, faiz kararından sonra yükselişlerin nedenini şu şekilde özetledi:

DOLAR NEDEN YÜKSELDİ?

"Döviz neden yükseldi? Yabancı yatırımcıları ikna edecek kadar faiz artırımı olmadı. Yabancı yatırımcılar uzun vadeli dolar pozisyonunu artırdı. Dolar endeksi 102’ye yükseldi. EUR/USD parites, 1,10’un altına geriledi.

ALTIN NEDEN YÜKSELDİ?

Gram altın ve gümüş neden yükseldi? Bunun tek nedeni dolar/TL kurunun yükselmesi. Yani, altın ve gümüş dolardan destek aldı. Altın ve gümüş ons bazında yerlerde. Yani, haziranda öngördüğüm ons bazlı düşüşler gerçekleşmiş oldu.

İKİNCİ ALIM FIRSATI GELECEK Mİ?

Faiz kararı açıklanmadan önce düşüşleri fırsata çeviren yatırımcılar oldu. Ancak faiz kararı sonrasını bekleyenler de oldu. Peki döviz, borsa, emtia veya kripto paralarda ikinci alım fırsatı gelir mi?

Piyasalarda fırsatlar hiçbir zaman bitmez.

Seçim öncesi bin 516 lira olan gram altın, seçim sonrasında nasıl bin 455 liraya, seçim öncesi 18,50 lira olan gram gümüş, seçim sonrasında nasıl 17,00 liraya, seçim öncesi 22,40 olan dolar/TL kuru seçim sonrası nasıl 20,21 liraya gerilemişse aynen öyle olur.

İki hafta önce bin 505 lira olan gram altın dün nasıl bin 443 liraya gerilemişse aynen öyle olur.

Önemli olan risk azaltmak. Bin 481’den bin 443’e gerileyen altın karşısında yüzde 50 alım yaparak riski azaltmak gibi. Ben yüzde 50 için bekliyorum."

Kaynak: TV100

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...