Gram altında düşüş hızlandı: Kapalı Çarşı'da kritik seviyeyi geçti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Gram altında düşüş hızlandı: Kapalı Çarşı'da kritik seviyeyi geçti

Ekonomi Haberleri

Gram altın fiyatlarının ABD'den gelen şahin mesajların ardından düşüşü hızlandı. Kapalı Çarşı piyasasında 1500 TL seviyesini gören gram altın, kritik seviyelere geriledi.

Altın fiyatları ABD'den gelen şahin mesajların ardından düşüşe geçti. Doların uluslararası piyasada baskısının sürmesi Ons altını son üç haftanın en düşük seviyelerine itti. Gram altın, Ons altındaki düşüşle birlikte kritik seviyelere geriledi. 

ONS ALTIN EN DÜŞÜK SEVİYEDE

Dolar endeksi Şubat ayından bu yana en büyük haftalık kazancına yönelerek altı haftanın en yüksek seviyesinden işlem görmeye başladı. Ons altın, 2005 dolar desteğinin aşağı yönlü kırılmasıyla 1975 dolar seviyesine kadar geri çekildi. Bu düşüş son 3 haftanın en düşük seviyeleri olarak ölçüldü.

GRAM ALTIN KRİTİK SEVİYELERDE

Ons altındaki düşüşle birlikte gram altın fiyatlarında da düşüş görüldü. Seçimin ardından 1270 TL seviyesini gören gram altın yeni güne 1.258 TL seviyesinden başladı. Gram altın son olarak 1256 TL'ye kadar geri çekildi. Kapalı Çarşı piyasasında ise 1500 TL'ye kadar yükselen gram altın seçimden sonra 1.366 TL’ye kadar düştü. Makas aralığının oldukça yüksek olduğu Kapalı Çarşı'da gram altın 1.352'den alınıp, 1.374 TL'den satılıyor.

DÜŞÜŞLER ALIM FIRSATIDIR

Öte yandan İslam Memiş, seçimden sonra altın fiyatlarında 150 TL'yi aşkın bir düşüş olduğunu vurguladı. İslam Memiş, "Değer kaybeden gram altın kısa vadeli yukarı yönlü tepki de yapacaktır. Altının yüzde 50 alım fırsatı verdiğini söyleyebilirim. Uzun vadeli yatırımcı içinde alınabilir olarak görüyorum. Bu yıl içinde 1554’ye yönelik ataklar görebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...