Hasat bereketi yüzleri güldürdü! Kilosu 15 TL’den alıcı buluyor
Malatya’nın “Çukurovası” olarak bilinen Yazıhan’da kavun hasadı tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl verimin üreticinin yüzünü güldürdüğü bölgede, tarlalardan toplanan kavunlar Türkiye genelindeki zincir marketlere gönderiliyor.
Malatya'nın "Çukurovası" olarak bilinen Yazıhan'da 30 Temmuz itibarıyla başlayan kavun hasadı devam ediyor. Tarlalarda 20 kişilik ekiplerle yürütülen hasat çalışmalarında elde edilen ürünler, Türkiye genelindeki zincir marketlere sevk ediliyor.
BU YILKİ VERİM ÜRETİCİYİ GÜDÜRÜYOR
Tarım eksperi 50 yaşındaki Mehmet Halit Aktürk, bu yılki verimin üreticinin yüzünü güldürdüğünü belirterek, "Ürünlerimizi doğrudan Türkiye geneline yayılan zincir marketlere sevk ediyoruz" dedi.
Tarlada farklı kavun çeşitlerinin üretildiğini ifade eden Aktürk, "Şu an ağırlıklı olarak ‘Konsolos' cinsi kavunumuzun kesimini ve yüklemesini yapıyoruz. İlerleyen dönemde Tanem ve Figo çeşitlerimizin de hasadına geçeceğiz. Perakende kilogram fiyatı ortalama 15 TL seviyesinde seyrediyor. Hasat ise yaklaşık 3 ay boyunca kesintisiz devam edecek" diye konuştu.
