HATİCE KARAHAN kimdir? Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Hatice Karahan kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
HATİCE KARAHAN kimdir? Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Hatice Karahan kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?

Ekonomi Haberleri

Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hatice Karahan Merkez Bankası Başkası Yardımcısı görevine atandı. Atamadan sonra arama motorlarında “Hatice Karahan kimdir? Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Hatice Karahan kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?” soruları araştırılmaya başlandı. İşte Hatice Karahan’ın biyografisi…

Merkez Bankası Başkan Yardımcıları atamaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmî Gazete’de yayımlandı. Karara göre Merkez Bankası Yardımcılıklarına Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hatice Karahan atandı. Atamalardan sonra arama motorlarında en çok araştırılan isimlerden birisi Hatice Karahan oldu. Yeni Merkez Başkanı Hatice Karahan kimdir? Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Hatice Karahan kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu? Gibi sorular en çok merak edilen sorular oldu. İşte Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Hatice Karahan hakkında merak edilenler…

HATİCE KARAHAN kimdir? Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Hatice Karahan kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?

HATİCE KARAHAN KİMDİR?

Hatice Karahan 1978 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini de Boğaziçi Üniversitesi'nde İktisat bölümünde tamamladı. Doktora çalışmaları için ABD’ye gitti.

Prof. Dr. Hatice Karahan 2006 yılında Ekonomi doktorasını tamamladığı Syracuse University'de ekonomi dersleri verdi. Hatice Karaman Center for Policy Research bünyesinde araştırmacı olarak çalıştı.

Hatice Karahan Türkiye’ye dönerek İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde ders verdi ve TÜBİTAK’TA danışmanlık görevini üstlendi. 2014 yılında makroekonomi alanında doçentlik unvanı almaya hak kazandı.

TİM, MÜSİAD, İSO ve DEİK gibi iş dünyasının çeşitli kuruluşlarına ekonomi danışmanlığı yaptı ve 2015 yılından bu yana İstanbul Medipol Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü'nün kurucu başkanlığı görevini yürütmektedir.

Hatice Karahan 2014 yılında Türkiye'nin ilk kapsamlı dış ticaret raporunu kaleme aldı. Hatice Karahan'ın ekonomik değerlendirmeleri, Roubini's Economonitor, Dünya Gazetesi ve Derin Ekonomi gibi çeşitli yayın platformlarında da yer bulmaktadır.

Karahan aynı zamanda SETA'da ekonomi araştırmaları yürüttü. 2014 yılından bu yana Yeni Şafak Gazetesi'nde ekonomi ile ilgili yazılar kaleme almaktadır.

2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomiden sorumlu danışmanı oldu.

2023 itibariyle Merkez Bankası Başkan Yardımcısı görevine getirildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...