İkinci el otomobilde yaprak kıpırdamıyor! Satıcılar der yandı: Tofaş doğan bile 200 bin TL!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İkinci el otomobilde yaprak kıpırdamıyor! Satıcılar der yandı: Tofaş doğan bile 200 bin TL!

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Fahiş fiyatlarla yatırım aracı haline gelen ikinci el otomobil piyasasında satışlar durma noktasına geldi. İkinci el otomobil pazarı boş kalırken, satıcılar müşteri bulamamaktan dert yandı.

Ticaret Bakanlığı otomobil sektöründe stokçuluk ve fahiş fiyatlara karşı denetimler sıklaştırması sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarında düşüşü beraberinde getirdi. Yatırım amaçlı alımlar durma noktasına gelirken, ikinci el otomobil pazarlarında yoğunluk giderek azaldı.

İKİNCİ EL OTOMOBİL PAZARI BOŞ KALDI

Samsun’da kurulan ve araç alcak vatandaşların akın ettiği ikinci el otomobil pazarı, eski günlerini arar oldu. Pazarın önemini yitirdiğini belirten araç satıcıları, artık buraya kimsenin gelmediğini söylediler. Samsun 2. El Otomotivciler Sitesi'nde her cumartesi günleri kurulan ikinci el oto pazarında satıcılar, alıcının olmamasından dert yandı. Pazarın eski havasının olmadığı söyleyen araç satıcıları, eski zamanlarda pazarın dolup taştığını, zamanla kimsenin kalmadığını ifade ettiler.

ARACI SATAN, VAR ALAN YOK

Araba satıcısı Kamuran Albayrak, “Pazarda araç sahiplerinden başka kimse yok. Eskiden bu otomotiv pazarı bu saatlerde tıklım tıklım olurdu. Sabahtan beridir arabaya 3 kişi baktı. Fiyat veren olmuyor, sadece bakıyor” dedi.

İkinci el otomobilde yaprak kıpırdamıyor! Satıcılar der yandı: Tofaş doğan bile 200 bin TL!

ESKİDEN YER BULUNMAZDI

Araba satıcısı Ali Yıldırım, “Pazarda bir hareketlenme yok. Sabahtan bu yana tek bir müşteri geldi. O da sordu ve gitti. Alıcı yok. Piyasa durgun. Eski zamanlarda pazara geldiğimiz zaman yer bulamazdık. Pazar günleri kurulması daha iyiydi. Çevre iller bile buraya gelirdi. Cumartesi günleri kurulunca gelen olmuyor” diye konuştu.

TOFAŞ 200 BİN TL OLDU

Ahmet Özbek, “Şu anda piyasa belirsiz. Alıcı yok. Ben ihtiyacım olduğu için satıyorum. Bugün bir Tofaş Doğan arabası 200 bin TL olmuş durumda” şeklinde konuştu. Araba almak için pazara gelen Ercan Seven, “Samsun’daki araba pazarı artık bitmiş durumda. Ben sabah 06.00'da geldim. Burada sadece satıcı var, alıcı yok" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Zaidizurna 28 Ağustos 2023 21:15

Ooooooooohhhhh

Ozgur27 Ağustos 2023 21:52

Beter olsunlar piyasayı bu hale getirdiler inşallah 1 tek araba dahi satılmaz 50 bin TL'lik arabayı 1000000 tl yaptılar ben ve 8 arkadasim paramız hazır olduğu halde almıyoruz.boykota devammmmmmm araba almak istemiyoruz nefret ettik hep hile hurda işler beter olsunlar.

Sonraki Haber Yükleniyor...