İslam Memiş canlı yayında altın fiyatlarının düşeceği tarihi açıkladı

Düzenleyen:
İslam Memiş canlı yayında altın fiyatlarının düşeceği tarihi açıkladı

EKONOMİ Haberleri

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Geçtiğimiz hafta kritik seviyenin altına gerileyen altın sonrasında yönünü yukarıya çevirmiş ve hafta başından itibaren de düşüşünü sürdürmüştü. Uzman isim İslam Memiş, dikkat çeken değerlendirmeler yaptı ve yıl sonu tahmininde bulundu.

Dün, ons altın fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü  965,8 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından şu sıralar 968,7 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.583 lira, Cumhuriyet altını da 6.468 liradan satılıyor.

 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altının gidişatıyla ilgili konuştu. TGRT Haber'e konuk olan İslam Memiş, altın için  yıl sonu tahmininde bulundu ve şunları söyledi:

 

-Dar bant aralığına sıkışan bir emtia fiyatı var. Gümüş ve altının ons fiyatında görüyoruz, satış baskısının devam ettiğini görüyoruz. Ons altın 1680 ile 1720 dolar arasına sıkıştı. 

 

Fırsat var mı?

-Bu düşüş trendinde, baskılanmada elinde dolar olan yatırımcı için bir fırsat sunmuş oluyor. Altın pozitif yönde etkilenmeye devam edecektir ve güvenli liman olmaya da devam edecektir.

 

-Her ne kadar faiz artırım süreçleri devam etse de FED yine bu para politikasındaki sıkılaştırmadan dolayı enflasyonun önüne çok da geçemeyebilir.

 

-Mevsimsel etkiden dolayı yatay bir süreç olabilir ama enflasyonla mücadele çok kolay olmayacak gibi görünüyor.

 

-Bu da en fazla dolar karşısında değer kaybeden altının tekrar yıl sonuna doğru 2 bin dolar seviyesine doğru ataklar gerçekleştirmesine neden olabilir.Jeopolitik riskler mesela. Böyle bir durum yaşanırsa Mart ayında olduğu gibi 2 bin dolar seviyesinin üzerinde ataklar da görebiliriz.

 

- Ama tamamına baktığımızda altın fiyatları düşük seviyede kalmaya devam ediyor.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...