İslam Memiş seçim öncesi kazananı açıkladı: Gram altın ve dolar kurunda çarşı pazar karıştı! Almalı mı satmalı mı?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İslam Memiş seçim öncesi kazananı açıkladı: Gram altın ve dolar kurunda çarşı pazar karıştı! Almalı mı satmalı mı?

Ekonomi Haberleri

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son uyarılarını yapmaya devam ediyor. Gram altın ve dolar için "Almalı mı satmalı mı?" sorusuna yanıt veren İslam Memiş, bugünlerin 'vurgun günü' olduğunu belirtti. Seçim öncesi kazananı açıklayan İslam Memiş "Pazartesi günü bambaşka bir piyasayı konuşacağız." dedi.

Türkiye iki gün sonra sandık başına gidiyor. Kritik seçim öncesinde yatırımcılar nasıl pozisiyon alması gerektiğini merak ediyor. Seçime günler kala tüm piyasalarda dalgalanma sürerken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcılara uyarı üstüne uyarı geliyor. Kişisel Youtube kanalı üzerinden dün yatırımcılara uyarılarda bulunan İslam Memiş, dolar, gram altın ve Kripto paralarda makasın giderek daha çok açılacağını söylemiş ve "alan zarar etmez" diyerek en çok kazanacak yatırımı aracını açıklamıştı.

Uyarılarını seçime iki gün kala sürdüren İslam Memiş, bu kez yatırımcıları piyasa vurguncularına karşı uyardı. İslam Memiş, "Seçim öncesi gram altın ve dolar almalı mı satmalı mı?" sorusuna cevap verdi. Tv100'de yer alan yazısında göre İslam Memiş'in son analiz ve yorumu şu şekilde:

"PİYASALAR TAM DA BEKLENDİĞİ GİBİ!"

"Piyasalar seçim öncesi tam beklediğimiz gibi. Manipülasyon, spekülasyon, belirsizlik, makas aralığı her şey var. İki hafta önce yaptığım uyarılar geçerliliğini koruyor. Seçimden önce iki gün, seçimden önce iki gün. Bu günler vurgun günüdür!

BANKALARDA ALIM YAPANLAR DAHA UCUZ ALDI

Serbest piyasalarda 23,47 liraya dolar, 25,57 liraya euro, bin 581 liraya gram altın, 19,45 liraya gümüş, 4 bin 871 puana borsa endeks… Evet, bu fiyatlar ekranda görüldü. Alım-satım arasındaki fark ise uçurum. Özellikle bankalarda alım yapanların sanalda daha ucuz alım yaptığını gördük.

ALSAN DERT SATSAN DERT

Ancak alımlara baktığımız zaman hiç de mantıklı bir alım değildi. Mesela; serbest piyasalarda gram altın bin 475 lira iken o an bankada bin 370 liraydı. Bankanın bin 370’e sattığı altının alımı ise bin 280 liraydı. Dövizde de aynı. Alsan bir dert, satsan bir dert. Serbest piyasalarda yüksek kur riski, bankalarda çok çok ucuza alınan enstrümanlar…

PEKİ KİM KAZANDI?

Tabii ki borsaya girenler. Dün BİST 100 endeksi yüzde 8 yükselerek 4 bin 871 puanı gördü. Bugün aynı piyasa devam edecek. Pazartesi günü yine aynı piyasa devam edecek. Korku ve panikle o kadar çok alım yapan oldu ki uyarılar havada kaldı. Sanki herkes seçim haftasını bilerek bekledi. Bu durumu anlamak imkânsız.

DÖVİZ VE ALTIN ALANLAR ÇOK CESUR

Bu döviz ve altın alımı yapanların cesareti bir başka. Neyse, 1-2 hafta içinde sonucu hep beraber göreceğiz. Kim kazandı, kim kaybetti? Seçimden önce son gün. Bugün vurgunun da son günü. Pazartesi günü bambaşka bir piyasayı konuşacağız. Yeni ekonomi yönetimi, yeni kabine, kurum ve kuruluşlara yeni atamalar, kavgalar, gürültüler…Yani, para piyasalarından bir medet beklemeyin. 

4 bin- 4 bin 500 aralığından borsaya giren, elindeki varlıklara sahip çıkabilen, yıl içerisinde her şeyden kazançlı çıkar. Ama az, ama çok. Önemli olan bugün değeri artmış değil, değeri düşmüş varlıklara yönelmektir.

GRAM ALTIN VE DOLAR ALMALI MI? 

Gram altın bin 450-bin 500 aralığına, gram gümüş 18-19 aralığına, dolar 21-25 lira aralığına yükselmiş enstrümanlara girmiş, gireyim mi diye soranlara yapılacak bir şey yok. Bugün çarşı pazar karışık. Anlatacak mantıklı bir şey de yok. Anlatılanlar zamanında anlatıldı. Hamlesini yapan zamanında yaptı. Diğerleri oturup izlemeli."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...