İstihdama 14 milyar lira destek! Son iki yılda 56 bin 654 kadın iş hayatına girdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İstihdama 14 milyar lira destek! Son iki yılda 56 bin 654 kadın iş hayatına girdi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “49 bin 500 mikro ve küçük işletmeye kadın istihdamı için 14 milyar liranın üzerinde destek ödemesi verdik” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı ile son iki yılda 56 bin 654 kadının istihdam edildiğini, 49 bin 500 mikro ve küçük işletmeye, bu kapsamda 14 milyar liranın üzerinde destek sağlandığını bildirdi. “Kadın Girişimcilerimizle Güçlü Yarınlara” programına, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile birlikte katılan Bakan Kacır konuşmasında, kadınların üretime ve iş gücüne aktif katılımlarını kıymetli bulduklarına işaret etti. KOSGEB programlarıyla kadın istihdamına öncelik verdiklerini ve kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık uyguladıklarını anlatan Kacır “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı ile son iki yılda 56 bin 654 kadını istihdam ederken 49 bin 500 mikro ve küçük işletmeye kadın istihdamı için 14 milyar liranın üzerinde destek ödemesi verdik. Geleneksel ve İleri Girişimcilik Programları ile son 10 yılda 70 bin kadın girişimcimize 13 milyar lira destek verdik. KOBİ Finansman Destek Programı ile 6036 kadın girişimcimize 1,8 milyar liralık finansman sağladık. Projeler kapsamında çağrı merkezi, tekstil kent projesi ve jeotermal sera kurulmasını sağladık. Kadın istihdamını güçlendiren, kadınlarımızın sosyal hayatlarını iyileştiren 390 projeye kalkınma ajanslarımızla 580 milyon lira destek verdik” dedi.

ÖNCELİK DEPREM BÖLGESİ

Bakan Kacır, Deprem Sonrası KOBİ’lerin Canlanması Projesinde kadınlara ait işletmelere ödemelerde öncelik sağladıklarını da belirterek, “Program kapsamında 4.900 kadın işletmecimize destek ödemesi yaptık” ifadelerini kullandı.
Öte yandan iki bakanlık arasında “Kadın Girişimciliğinin Geliştirilmesine Yönelik İş Birliği Protokolü” ile “Bilimsel Araştırma-Geliştirme, Yenilik ve Bilimsel Etkinlik İş Birliği Protokolü” imzalandı. Kacır, sözleşmelerle kadın girişimcilerin yatırım teşviklerinden ve KOSGEB desteklerinden faydalanmalarını kolaylaştırdıklarını anlattı. Çalışmalar, son bir yılda deprem bölgesindeki kadınlar önceliklendirilerek yürütülüyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...