Karadeniz’in her karışı aranacak

- Güncelleme:
Karadeniz’in her karışı aranacak

Ekonomi Haberleri

Karadeniz’de petrol ve gaz aramaları aralıksız devam edecek. Enerji filosundan Fatih sondaj gemisi kuyuları açarken, Kanuni sondaj gemisi kuyu alt inşaatını, Yavuz sondaj gemisi ise kuyu üst inşaatını tamamlama görevi üstleniyor.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Karadeniz gazının geçtiğimiz nisanda karaya getirilmesinden sonra Filyos Doğalgaz İşleme Tesisinde çalışmalar sürerken, bölgeye yakın sahalarda da petrol aramaları devam ediyor. Enerji yönetiminin önceki gün şekillenmesinin ardından, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Karadeniz’de önemli bir adım daha attı.

TPAO, Karadeniz’de ikili sınırlandırma anlaşmalarıyla belirlenen deniz yetki alanları içerisinde Münhasır Ekonomik Bölge veya kıta sahanlığında yer alan sahalar için petrol arama ruhsatının süresinin sona ereceği 23 Ağustos 2023’ten itibaren ilgili kanun gereğince 3 yıl süreyle uzatılması için Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne başvuru yaptı. Buna göre TPAO, Karadeniz’de sismik veri topladığı alanlarda petrol aramalarına devam edecek.

BARBAROS VE ORUÇ REİS, BÖLGEDE SİSMİK ARAMA YAPIYOR

Hâlihazırda enerji filosundan Fatih, Yavuz ve Kanuni sondaj gemilerinin yanı sıra birçok destek gemisi Karadeniz’de görevde. Fatih sondaj gemisi kuyuları açarken, Kanuni sondaj gemisi kuyu alt inşaatını, Yavuz sondaj gemisi ise kuyu üst inşaatını tamamlama görevi üstleniyor. Bu arada, Fatih Sondaj Gemisi, Sakarya Gaz Sahası’ndaki yeni tespit kuyusu Amasra-3’te sondaja devam ediyor. Diğer yandan, Karadeniz’de sismik arama çalışmaları da kesintisiz sürüyor. Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisi ile Oruç Reis sismik araştırma gemisi de Karadeniz’deki veri toplama çalışmalarını sürdürüyor. Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi’nde 40 bin veri toplama noktası kullanılıyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...